Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Flori frumoase in toate casele si birourile

Admiram adesea florile din florarie, gradini sau parcuri, fara sa ne gandim ca le putem planta singuri, fara niciun efort! Poate fi chiar distractiv, iar rasplata binemeritata! Bakker.com va propune in continuare cateva idei creative, pe care oricine le poate testa cu succes.

Cine spune ca bulbii nu pot fi plantati decat in gradina? Sau ca aveti nevoie de un spatiu exterior mai mare? Stiti deja ca majoritatea bulbilor sunt crescuti direct in pamant, in curti sau gradini. Dar asta nu inseamna ca daca va doriti flori colorate si parfumate, nu le puteti avea in ghivece, chiar in casa. Pentru asta avem numeroase varietati de bulbi care pot fi cultivate in interior si sunt nemaipomeniti pentru decorarea casei, a balconului sau a biroului! Plantarea lor in ghivece nu este diferita de cea in gradina, iar ziua incepe mai frumos si mai vesel cand putem admira florile crescute cu mana noastra!

bakker1

Cel mai mare avantaj este ca acesti bulbi va permit sa va bucurati de frumusetea florilor pe toata durata anului. Chiar in casa dvs., si indiferent de anotimp, puteti sa aveti flori grozave, care mai apoi pot sa ajunga in gradina, la sosirea primaverii. Puteti sa va bucurati de prezenta eleganta ale zambilelor, a Amaryllisului, a branduselor, begoniilor, etc. Minunatii crini Amaryllis produc flori mari, deosebit colorate si atrag imediat atentia. Acestia sunt disponibili intr-o gama foarte larga de culori si nuante. O colectie formata din 5 bulbi de Amaryllis (https://www.bakker.com/ro-ro/p/mix-hippeastrum-M45812 ) aduce un plus de lumina si culoare in locuinta. De asemenea, sub forma de cadou, vor aduce zambete si altor persoane dragi! Mai ales ca acesti crini spectaculosi se dezvolta si foarte repede, in aproximativ 1 luna de la plantare.

 

 

Un alt exemplu de bulbi pentru interior sunt zambilele (https://www.bakker.com/ro-ro/p/vaza-si-bulbi-de-zambile-mix-de-culori-M43935 ) – culorile lor bogate si parfumul puternic fac din acesti bulbi alegerea perfecta pentru o zona de culoare si parfum pe care o doriti in casa sau gradina. Fiecare bulb de zambila plantat va garanteaza ca va veti bucura de o primavara parfumata si plina de culori. O alta modalitate de cultivare, folosita de mult timp, este si in recipiente pline cu apa. Aceasta metoda este una foarte educativa, atat pentru dvs., cat si pentru copiii sau nepotii dvs.! In fiecare zi veti vedea impreuna cum se formeaza radacinile plantelor in apa – acesta este farmecul naturii! Iar zambilele “plantate” toamna, vor inflori in preajma Craciunului. Ce idee de grozava! Iar parfumul… va lasam sa va bucurati de el!

bakker

Puteti sa incercati si plantarea in muschi de padure, pentru ca radacinile zambilelor vor creste si asa; in vasele decorative pline cu apa puteti sa presarati scoici sau pietricele, pentru a fi si mai atractive.

Printre cele mai noi tendinte in materie de gradinarit, se numara si plantarea lalelelor tip “pizza”. Este foarte usor sa obtineti ghivece pline de flori colorate chiar si pe balcon sau pe pervaz.  Acest amestec colorat de lalele superbe (dimensiune bulb: 11 cm) sunt livrate gata de plantare, intr-o cutie ca de pizza (https://www.bakker.com/ro-ro/p/suport-plantare-pizza-M53251 ). Le puteti gasi locatia perfecta intr-un ghiveci spatios si le puteti planta imediat ce le primiti! Grupul vesel colorat de lalele va rasari fie in ghiveci, la distanta potrivita, fara ca dvs. sa mai faceti vreun efort. Ideal ar fi sa comandati mai multe seturi cu lalele, creand astfel mai multe grupuri divers colorate in gradina dvs. O metoda ingenioase si foarte rapida de plantare, si sunt, de asemenea, o idee de cadou excelenta!

V-am facut curiosi? www.bakker.com/ro-ro

Plantati bulbii impreuna cu copiii dumneavoastra!

Activitate distractiva, educativa si perfecta pentru toata lumea.

In mod cert, ca parinte va doriti pentru copiii dumneavoastra petrecerea unui timp cat mai indelungat in aer liber. De ce? Deoarece pentru copil, jocurile in aer liber sunt distractive, perfecte si educative. Lasati copiii sa-si murdareasca mainile – doar astfel vor iubi si vor intelege legile naturii! Plantarea bulbilor poate fi si o activitate distractiva, iar cei mici vor afla mai multe despre lumea din jurul lor.

Asadar, lasati-i pe cei mici sa planteze bulbi si ei vor descoperi cu placere, toate etapele de crestere ale plantelor. Este o idee perfecta! Chiar de la inceput, puteti vedea cum apar si cresc radacinile bulbilor, apoi veti urmari apartia tulpinilor cu frunze si flori. Primavara sau vara, urmariti aparitia primilor muguri, a frunzelor si apoi treptat, a florilor. Observati cum plantele dvs. prind viata si devin pline de flori frumos colorate. Copiii nu vor uita niciodata aceasta lectie despre natura – distractiva, educativa si perfecta pentru toata lumea!

Nu va faceti griji daca nu aveti experienta in gradinarit! Bulbii de interior pot fi cultivati de oricine si nu necesita multe ingrijiri. Respectati sfaturile de plantare, apoi oferiti-le apa cu regularitate si putin ingrasamant ocazional, pentru a inflori bogat, lumina si multa multa dragoste!

Gama foarte larga si variata de plante colorate si vesele, de cea mai buna calitate olandeza, va garanteaza o multime de flori care va vor bucura atat pe dumneavoastra, cat si pe musafiri sau pe cei dragi, daca va ganditi sa le oferiti un cadou grozav! Ne dorim ca gradinaritul sa fie o experienta placuta pentru dvs. si de aceea garantarea calitatii produselor de gradina pe care vi le oferim este principala noastra prioritate. Reusita acestui obiectiv al calitatii de top a fost demonstrata de-a lungul a 65 de ani de existenta, in care am castigat increderea a milioane de clienti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top