Connect with us

Revistateo.ro

Femeile îşi aleg partenerii după ciclul menstrual

Cuplu

Femeile îşi aleg partenerii după ciclul menstrual

Femeile îşi aleg partenerii după ciclul menstrual, este cea mai nouă controversă care vine din lumea ştiinţei. Acest lucru este perfect normal, deorece se înscrie în evoluţia umană firească la femei, cred cercetătorii.

Potrivit celor care îmbrăţişează această teorie, femeile au evoluat pentru a selecta cei mai atractivi bărbaţi din punct de vedere fizic pentru procreare, dar şi pentru a-şi alege partenerii care le oferă cel mai sigur confort emoţional şi psihologic. Studiul care susţine această teză a fost publicat în „Hormones and behaviour”.

CITEŞTE ŞI: SCAPĂ DE DURERILE MENSTRUALE CU LEACURI DE LA BUNICA

Studiul oamenilor de ştiinţă arată că femeile sunt atrase de bărbaţi cât mai senzuali şi cu un fizic cât mai aproape de perfecţiune atunci când se apropie de perioada ciclului menstrual. Explicaţia vine din comportamentul pe care femeia îl are atunci când se produce o cantitate foarte mare de estrogen. Astfel că, în perioadele cele mai fertile ale femeii, acestea vor căuta mai întâi atracţia fizică la un bărbat şi abia apoi latura sentimentală.

Studiul are însă parte de contestatari: cei care contrazic această teorie se bazează pe faptul că cercetătorii care au lansat-o nu au prezentat măsurători privind nivelurile hormonale ale femeilor care au participat la cercetare.

Estrogenul este un hormon care este secreat de către ovar, care joacă un rol fundamental în ovulaţie. Este vorba de fapt despre estrogeni, la plural, deoarece există trei tipuri de astfel de hormon: estradiolul (17-betaestradiolul), estrona şi estriolul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top