Connect with us

Revistateo.ro

Fara vize in Canada. Vestea vine din Parlamentul European

Stiri

Fara vize in Canada. Vestea vine din Parlamentul European

Adio vize pentru Canada! Acordul comercial dintre Uniunea Europeana si Canada privind calatoriile fara vize in statul nord-american a fost aprobat astazi in Parlamentul European.

Acordul va intra de acum in procedura de ratificare la nivelul fiecarei tari UE. Ridicarea vizelor pentru romani intra in vigoare de la sfarsitul lunii aprilie, scrie Digi24.ro. Este vorba despre acei romani care au fost in trecut in Canada si au obtinut anterior viza. De la 1 decembrie 2018, toti romanii vor putea merge in Canada fara vize.

Acordul CETA (acord economic si comercial intre UE si Canada) este la un pas sa intre in vigoare. Mai exista un singur hop: acordul individual al tarilor membre UE.

Ce presupune acordul CETA?

Acordul CETA presupune eliminarea a 98% din taxele vamale valabile pana acum in toate schimburile comerciale dintre UE si Canada. Asta ar insemna un un plus de 12 miliarde de euro in vistiera Uniunii Europene.

CITESTE SI: Prima impadurire. Romanii pot primi 6.000 de euro de la stat

„Avem o relatie modesta între Romania si Canada de 200 si ceva de milioane de euro anual in ambele directii. Aceasta este relatia directa. Ea este importanta pentru intreprinderile mici si mijlocii din domeniul aparatajului electrotehnic al constructiilor de masini, pentru constructia de mobila, pentru construcția de nave”, explica europarlamentarul roman Iuliu Winkler, membru în Comisia pentru comert, informeaza Digi 24.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top