Connect with us

Revistateo.ro

Blog

Eu asta fac, asta zic

In fiecare an pe vremea asta eu incep pregatirile de iarna. Au fost ani in care am facut zacusca, inca am de gand sa ma mobilizez in weekendul asta. Pun muraturi de distractie, uneori. Nu e usor sa simti ca vara se duce, nu? Psihic, mai ales, trecerea catre iarna e o perioada in care trebuie sa incerc sa ma ajut eu pe mine, sa fac lucruri frumoase si bune, pentru ca luna aprilie sa ma gaseasca inca optimista. Mai tineti minte ca acum doi ani au fost zeci de zile fara soare? una dintre cele mai lungi perioade fara soare din istorie, saptamani interminabile, mai bine nici nu va amintesc. Prietenii mei au cazut prada unor mici tristeti de sezon, imunitatea lor i-a urmat si uite-asa am ramas cam singura valida, am facut galoane de ceaiuri si kilometri de vizite la domiciliu.

Ce sa le zici? Mai ales cand sunt bolnavi? „Ti-am zis eu sa vii cu mine o secunda, sa ne vaccinam antigripal?” Deja era tarziu, parca nu-ti vine sa certi un amic gripat. Nu racit, gripat, nu e tot aia, sa ne intelegem. Nu sunt studenta la medicina, dar prietenii mei medici m-au sfatuit sa incerc sa risc cat mai putin iarna, mai ales ca iau contact cu atatia oameni in fiecare zi.

An dupa an, va povestesc ca ma vaccinez antigripal, in casa noastra se practica dintotdeauna, Nu recomand nimanui nimic, dar oamenii ma intreaba in legatura cu viata mea neexpusa si cred ca raspunsul, in cazul asta, ar suna asa: „Daca nu te pricepi la ceva, intreaba un specialist. Intreaba-ti medicul si el iti va explica cum si cand se face un vaccin. Asa, pe la colturi, am vorbit destul. Intreaba deschis medicul! Eu nu pot spune decat ce faceu, nu pot da sfaturi medicale!”

Si in acest an ma alatur demersului Asociatiei Pro Imunizare (www.proimunizare.ro) si voi fi prezenta la Forumul National Stop Gripa. Voi lua parte la dezbaterea “Vaccinarea – act de preventie responsabil”, joi, 6 octombrie, incepand cu ora 9:00, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Balcescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top