Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Fără precedent. 800.000 de copii au fost vaccinați greșit într-o țară din Asia

Vaccinarea este esențială pentru sănătatea copiilor. Există situații, extrem de rare, în care se fac greșeli ireparabile.

O țară asiatică este în stare de șoc după ce 800.000 de copii au fost imunizați cu un vaccin greșit, care poate produce efecte contrare agravând simptomele anumitor afecțiuni.

Este vorba despre Filipine, unde aproape un milion de copii au primit vaccinul greșit. Țara se pregătește pentru „cel mai negru scenariu” notează publicația britanică The Independent.

Dengvaxia este vaccinul cu pricina, care ar putea oferi protecție celor care au avut deja febra Dengue.

Copiii au fost vaccinați în urma unei campanii la nivel național susținută în școli. Cei mai mulți dintre prunci au vârsta de 9 ani.

Efectele acestui vaccin s-ar putea produce pe o durată de 5 ani de acum ânainte. Peste 1000 de persoane au murit din cauza febrei Dengue doar în Filipine anul trecut din cei 211.000 de oameni care s-au îmbolnăvit.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frecvente intrebari despre gripa si vaccinare. Daca mai ai si alte intrebari, te putem ajuta! Intreaba-ne!

Vaccinarea continuă să provoace dezbateri aprinse la noi

Slavă Domnului că în România nu a existat un astfel de eveniment dramatic. Recent, Raed Arafat a făcut un apel la toți părinții să îi imunizeze pe copii, deoarece statul român nu conspiră împotriva propriei populații.

Raed Arafat îi îndeamnă pe părinți să își vaccineze copii. Secretarul de Stat atrage atenția că poliomelita, o boală considerată eradicată, a reapărut.

Raed Arafat atenționează că este extrem de periculos că unele persoane publice susțin că nu ar trebui vaccinați copii. Șeful Departamentul pentru situații de Urgență subliniază că cel mai grav este revenirea unor boli care au fost eradicate prin campanii de vaccinare.

„Am urmărit înverșunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziție clară fundamentată pe ce am învățat și pe ce am văzut pe parcursul anilor.

Este incredibil, și chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!

Ca medic vă spun că cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare”, a scris duminică seara Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

Secretarul de Stat a precizat că din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copii, a reapărut poliomelita.

„Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorită vaccinării și care a început să re-apară din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii lor!

Nu știu ce poate gândi sau simți un părinte care nu-și vaccinează copilul când o să vadă copilul sau mutilat pe viață sau când o să-și piardă copilul din cauza unei boli împotriva căreia acesta nu a fost vaccinat.

Respect părerile altora, însă când o persoană publică face reclamă împotriva vaccinării trebuie să vină cu probe științifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării și nu cele împotrivă!”, a spus Arafat.

Potrivit medicului, vaccinarea copiilor este vitală. El a precizat că aceștia nu trebuie condamnați la moarte sau la mutilare.

„Nu cred că toate statele conspiră împotriva cetățenilor lor și nici statul Român nu conspiră împotriva Românilor și a copiilor lor! Vă rog și vă îndemn să vă documentați bine înainte de a condamna copilul dumneavoastră și alți copii cu el la moarte sau la mutilare pe viață!”, a scris Raed Arafat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top