Connect with us

Revistateo.ro

Eşti pregătit pentru ora de vară? Uite ce poţi păţi!

Stiri

Eşti pregătit pentru ora de vară? Uite ce poţi păţi!

Eşti pregătit pentru ora de vară? Uite ce poţi păţi! Medicii spun că procesul prin care ora 3 devine ora 4 este mai complicat pentru organismul uman decât pare. Astfel, aceştia susţin că avem nevoie a aproape o săptămână pentru a ne adapta la ora de vară, iar asta ţine de faptul că trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât am fost obişnuiţi în ultimile luni.

CITEŞTE ŞI: Combate infecţiile cu această plantă de primăvară

În plus, specialiştii susţin că oamenii care au anumite probleme de sănătate ar putea fi şi mai afectaţi de schimbarea ritmului biologic, chiar dacă asta ţine mai mult de subconştient decât de o afecţiune reală.

Cea mai mare schimbare a faptului că vom trece la ora de vară o constituie rutina zilnică, ce va fi astfel dată peste cap, făcându-ne să avem probleme cu organizarea cotidiană. Mai mult, ceasul biologic va fi şi el afectat, iar asta se va reflecta în special asupra celor care suferă de tulburări ale somnului. Efectul va fi şi mai mare în cazul persoanelor obişuite să se trezească cât mai devreme, avertizează specialiştii.

Anumite studii au arătat că schimbarea orei ne poate afecta inclusiv sănătatea inimii. Oamenii de ştiinţă au demonstrat faptul că trecerea la ora de vară duce la creşterea riscului de infarct miocardic, mai ales în prima săptămână de după modificarea ceasului.

O oră în minus de somn, un stres mai mare. Asta arată un studiu al americanilor, care au descoperit o legătură între lipsa de somn şi sănătatea minţii. Se pare că atunci când pierdem o oră de somn, riscăm să avem probleme de concentrare şi învăţare, lucru ce se va reflecta asupra activităţilor profesionale (şcoală, serviciu).

În ciuda acestor avertizări, studiile au mai arătat că în timpul perioadei de vară se înregistrează mai puţine accidente rutiere şi infracţiuni, iar oamenii tind să consume mai puţină energie electrică. În plus, în ţările unde lumina naturală este mai mare, oamenii sunt mai fericiţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top