Connect with us

Revistateo.ro

Viata

Ora de vară 2018. Se renunță sau nu la scurtarea zilei cu 60 de minute?

Se trece sau nu la ora de vară în acest an? Aceasta a întrebarea pe care și-o pun toți românii după ce din Parlamentul European a venit vestea că se va renunța la scurtarea zilei cu o oră.

Ei bine, răspunsul este: DA! Se va trece la ora de vară așa cum s-a întâmplat în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna martie.

Au circulat o serie de zvonuri despre acest subiect, însă adevărul este unul cât se poate de clar. Din cauza unor erori de traducere, s-a ajuns la concluzia că această renunțare la ora de vară este o impunere de la Bruxelles.

Adevărul este că Parlamentul European a votat doar deschiderea dezbaterii pe această temă, deci încă nu s-a hotărât care sunt țările care renunță la ora de vară, plus că deciziile luate la nivel european trebuie ratificate de țările membre ale Uniunii Europene.

Totodată e adevărat că inițiativa a fost susținută și de deputați români, însă până la această oră nu există o decizie în acest sens, deci se trece la ora de vară.

În noaptea de 24 spre 25 martie, sâmbătă spre duminică, ora 3 va deveni ora 4, iar ziua va fi astfel mai lungă (n.r.: ne vom bucura mai mult de lumina Soarelui).

Cum ne afectează schimbarea orei?

Schimbarea orei de vara are consecinte asupra psihicului si a sanatatii oamenilor.

Ora de vara a fost introdusa pentru ca oamenii sa se bucure cat mai mult de lumina naturala de la soare, mai ales ca dupa echinoctiul de primavara ziua va fi mai lunga.

S-a ales ca ora 3 sa devina ora 4 deoarece se considera ca la aceasta ora majoritatea populatiei doarme si nu va fi perturbat niciun program.

Organismul va resimti aceasta schimbare intrucat somnul se reduce automat cu o ora. Pentru a se obisnui, celulele organismului vor avea nevoie de cateva saptamanai pentru a se reface.

Pentru a face fata cu brio schimbarii inca din primele ore, este recomandat consumul a cat mai multor fructe si legume. Corpul trebuie revitaminizat dupa ora pierduta de somn, pentru a-i creste rezistenta in timpul zilei.

Multe persoane acuza dureri de cap severe din cauza trecerii la ora de vara. Acest lucru se intampla automat in urma scurtarii somnului cu 60 de minute. Starea de anxietate creste in aceasta perioada.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Viata

To Top