Connect with us

Revistateo.ro

Ora de vara 2017. Cum ne afecteaza schimbarea

Stil de viata

Ora de vara 2017. Cum ne afecteaza schimbarea

Ora de vara 2017. Trecerea la ora de vara are loc, de obicei, in ultimul weekend din luna martie. Anul acesta ceasul se da cu o ora in fata in noaptea dintre 25 spre 26 martie. Ora 3 va deveni ora 4.

Schimbarea orei de vara are consecinte asupra psihicului si a sanatatii oamenilor.

Ora de vara a fost introdusa pentru ca oamenii sa se bucure cat mai mult de lumina naturala de la soare, mai ales ca dupa echinoctiul de primavara ziua va fi mai lunga.

S-a ales ca ora 3 sa devina ora 4 deoarece se considera ca la aceasta ora majoritatea populatiei doarme si nu va fi perturbat niciun program.

Cum te afecteaza trecerea la ora de vara

Organismul va resimti aceasta schimbare intrucat somnul se reduce automat cu o ora. Pentru a se obisnui, celulele organismului vor avea nevoie de cateva saptamanai pentru a se reface.

Pentru a face fata cu brio schimbarii inca din primele ore, este recomandat consumul a cat mai multor fructe si legume. Corpul trebuie revitaminizat dupa ora pierduta de somn, pentru a-i creste rezistenta in timpul zilei.

Multe persoane acuza dureri de cap severe din cauza trecerii la ora de vara. Acest lucru se intampla automat in urma scurtarii somnului cu 60 de minute. Starea de anxietate creste in aceasta perioada.

De cand e valabila ora de vara in Romania?

Ora de vara a fost introdusa prima oara in anul 1932. A fost suspendata in 1943 si reintrodusa in anul 1979, in timpul regimului ceausist.

Ideea trecerii la ora de vara ii apartine omului de stiinta Benjamin Franklin (secolul al XVIII-lea). Franklin a ajuns la concluzia ca timpul trebuie ajustat dupa ce a studiat modul in care lampile cu ulei produceau lumina si cat de eficiente erau.

CITESTE SI: Astenia de primavara. Cauze, simptome si tratament

Primele tari din lume care au introdus acest sistem au fost Germania si Austro-Ungaria, pe 30 aprilie 1916. Scopul era economisirea rezervelor de carbune necesare productiei de razboi.

In Romania, dupa reintroducerea sistemului in 1979, trecerea la ora de vara se facea in prima duminica din aprilie, asta pana in 1983. Din 1984, trecerea s-a facut in ultima duminica din martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top