Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ești dependentă de zahăr? Verifică aici!

Cu cât consumi mai mult zahăr cu atât crești în greutate, iar dinții putrezesc, la propriu. Consumul de zahăr este relaționat cu bolile de inimă și cancerul, însă oamenii mai pot face față cu greu acestei obsesii dulci, deoarece zahărul se găsește deja în mai toate alimentele de pe piață, chiar și în pâine.

De altfel, pentru mulți dintre noi, zahărul a devenit principala sursă de energie, consumat cu cafeaua de dimineață sau sub formă de prăjituri sau ciocolată. Atunci când muncim, avem impresia că putem combate oboseala de după amiaza cu o tabletă de ciocolată, însă lucrurile nu stau chiar așa.

CITEȘTE ȘI: TEO TRANDAFIR – SCHIMBARE DE LOOK ȘOC!

Celebrul nutriționist Linda Foster avertizează că zahărul oferă energie pentru scurtă durată, după care te moleșește la loc. În plus, „în ciuda faptului că mulți dintre noi nu consumăm ceai îndulcit, găsim zahărul în o serie de alte alimente procesate precum supele la plic, sosurile sau chiar pâinea”, spune Linda Foster.

O cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea din Princeton șochează pe toată lumea: produsele chimice eliberate în momentul consumării produselor zaharoase parcurg aceleași căi ale creierului care sunt atinse de dependența de heroină.

Cum poți afla dacă ești dependentă de zahăr?
1. Simți nevoia ca la prima oră a dimineții să mănânci ceva dulce.
2. Te trezești cu noaptea în cap să mănânci ciocolată.
3. Nu poți rezista fără băuturile carbogazoase.
4. La numai o oră după ce ai mâncat, simți nevoia de dulce.
5. Consumi salatele cu sosuri dulci, eviți mâncarea picantă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top