Connect with us

Revistateo.ro

Este mai scumpă o dietă sănătoasă decât mâncarea pe care o consumi de obicei?

Stiri

Este mai scumpă o dietă sănătoasă decât mâncarea pe care o consumi de obicei?

Este mai scumpă o dietă sănătoasă decât mâncarea pe care o consumi de obicei? Nu este o întrebare simplă, mai ales pentru persoanele care își doresc foarte mult să slăbească. Știm că un regim alimentar sănătos constă în introducerea în farfuria zilnică a unor noi alimente, iar dacă dorim o dietă bogată în nutrienții esențiali corpului nostru, s-ar putea să scoatem ceva mai mulți bani din buzunare.

Un studiu al Universității din Cambridge arată că o dietă sănătoasă este mult mai scumpă decât mâncarea de tip fast-food sau toate acele semipreparate pe care le cumpărăm din supermarketuri. Potrivit celor de la Cambridge, numai în Marea britanie 1.000 de calorii de mâncare sănătoasă este mai scumpă cu 6 euro decât echivalentul energetic (adică tot 1.000 de calorii) oferit de așa-zisa mâncare nesănătoasă.

CITEȘTE ȘI: 15 TIPS-URI PENTRU O VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ

Analiza cercetătorilor de la Cambridge dezvăluie faptul că din anul 2002 până în 2012, prețul pentru mâncarea sănătoasă a fost în continuă creștere, depășind suma pe care un britanic o alocă lunar pentru mâncarea mai puțin sănătoasă.

Analiza s-a bazat pe 94 de alimente de bază în Marea Brianie și alternativele lor sănătoase, pentru a măsura inflația. Diferența dintre fiecare aliment de bază sănătos și nesănătos este undeva îmtre 1 euro și 2,30 euro, acest preț crescând simțitor la fiecare coș de cumpărături.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top