Connect with us

Revistateo.ro

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat ca si-ar dori ca elevii sa stea mai mult timp la scoala. Afla care este motivul.

Stiri

Elevii ar putea sta mai mult timp la scoala. Ministrul Educatiei a spus ca „parintii nu au timp sa se ocupe de ei”

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a spus ca si-ar dori ca elevii sa stea mai mult timp la scoala. Astfel, isi vor face temele fiind supravegheati de profesiori. Ministrul considera ca ar fi bine ca elevii din invatamantul primar si cei din gimnazial sa beneficieze de un program after-school. Mai jos vei gasi declaratiile ministrului Pavel Nastase.

Motivele pentru care elevii ar putea sta mai mult timp la scoala

„Mai ales in invaţamantul primar, poate, si in gimnazial ar trebui ca acesti copii sa petreaca mai mult timp in scoala, dincolo de programul normal de Educaţie pentru ca parinţii nu au timp sa se ocupe de ei si atunci acest program de after-school ar trebui dezvoltat ca temele sa poata fi supravegheate de un profesor in scoala. Dar sa fie flexibil, sa poata sa serveasca si o masa calda”, a declarat ministrul Pavel Nastase.

In plus, ministrul a declarat ca si-ar dori ca programul elevilor sa nu mai fie la fel de incarcat de teme. „E greu de controlat aceasta masura. Profesorul poate sa dozeze temele pentru acasa ca sa nu aglomereze elevul, dar el poate lucra mai mult sau mai putin”, a mai declarat ministrul.

Pavel Nastase a mai vorbit si despre orele de informatica ce vor fi obligatorii de anul urmator. „Nu putem sa cenzuram internetul, trebuie sa-i invatam sa consume in mod util informatiile de pe net”, a mai spus ministrul Pavel Nastase.

Citeste si: Cat de sanatoasa e mancarea primita de copii la scoala

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top