Connect with us

Revistateo.ro

Durerile in partea dreapta a abdomenului anunta aceste 6 boli

Sanatate

Durerile in partea dreapta a abdomenului anunta aceste 6 boli

Durerile in partea dreapta a abdomenului nu sunt deloc de neglijat! Nu lua medicamente dupa ureche in speranta ca iti vor trece imediat. Disconfortul simtit in aceasta parte a corpului poate insemna mult mai mult.

Durerile in partea dreapta a abdomenului si bolile cu care sunt asociate:

1. Ulcer peptic. Aceasta afectiune este cauzata de distrugerea mucoasei gastrice sau duodendale de catre acidul gastric. Consumul excesiv de bauturi carbogazoase provoaca aceste probleme, iar de la gastrita la ulcer e un singur pas. Atentie la consumul peste masura a energizantelor si a sucurilor colorate cu mult acid si zahar! Nu doar alcoolul poate provoca ulcer!

2. Colon iritat. Daca te doare in partea dreapta a abdomenului, acesta poate fi primul semnal al inflamarii intestinelor sau al instalarii unor boli precum sindromul colonului iritabil sau sindromul Crohn.

Afla sursa durerilor din corpul tau cu ajutorul unor harti sugestive!

Parazitul care arata ca o vena varicoasa

3. Rinichi infectati. Nediagnosticate si netratate din timp, poti sa iti distrugi rinichii. Infectia poate ajunge in sange, prin otravirea acestuia. Consulta medicul de fiecare data cand durerile din zona abdomenului sunt insuportabile.

4. Calculi renali. Trebuie sa consumi moderat produse de tip fast-food precum hamburgerul sau pizza. De asemenea, este necesara reducerea cantitatii de proteine (pot fi inlocuite cu proteinele vegetale). Proteinele, in special cele animale, sunt de vina pentru cristalizarea sarurilor din urina si scaderea citratilor, substante care protejeaza rinichii.

5. Apendicita. Probabil ca este singura boala pe care o cunosti si o asociezi cu durerile abdominale. Aceasta afectiune apare frecvent la persoanele cu varste cuprinse intre 10 si 30 de ani si consta in inflamarea apendicelui.

6. Chisturi ovariene. Chistul este o acumulare de lichide care poate aparea la suprafata sau in interiorul ovarului. Daca are o dimensiune mare si se rupe, poate cauza dureri ingrozitoare.

Nu minimaliza durerile in partea dreapta a abdomenului si du-te de urgenta la medic daca acestea persista mai mult de 48 de ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top