Connect with us

Revistateo.ro

După ce vei citi acest articol nu vei mai spăla niciodată blugii.

Stil de viata

După ce vei citi asta nu îți vei mai spăla niciodată blugii

Directorul unei mari companii de blugi explică de ce nu este bine să speli pantalonii din denim.

Chip Bergh, Directorul General Levi’s a dezvăluit că nu și-a mai spâlat blugii de mai bine de un an. În plus, el spune că blugii nu ar trebui niciodată băgați în mașina de spălat.

De ce nu este bine să speli blugii

Într-un post pe LinkedIn, numit „Manifestul blugilor murdari”, Bergh explică faptul că își ține blugii departe de mașina de spălat pentru a economisi apă.

„Am aflat că o pereche medie de blugi consumă aproximativ 3.500 de litri de apă.”, scrie Bergh.

El spune, de asemenea, că nu spălarea blugi îi ajută să dureze mai mult. Bergh a răspuns, de asemenea, la o întrebare care nu a fost răspunsă: Cum își curăță blugi atunci când se murdăresc?

Cu toate acestea, el marturiseste ca intr-adevar blugii ar trebui curatati o data la cateva luni, pentru a indeparta mirosurile neplacute. De asemenea, etichetele blugilor Levi’s indeamna clientii sa spele blugii foarte rar, iar atunci cand o fac, sa foloseasca doar apa rece.

Chip Bergh ii sfatuieste pe cei care vor sa isi curete blugii, sa ii sigileze intr-o punga si sa ii bage la congelator, pentru 24 de ore, pentru a scapa de mirosurile neplacute. In ceea ce priveste petele, acesta ne recomanda sa folosim un burete sau o periuta de dinti pentru a curata locul respectiv.

Articol pe aceeași temă: De ce au blugii capse la buzunare, care formeaza un triunghi

Te-ai intrebat de ce au blugii capse la buzunare? Care este utilitatea lor? Ce relevanta au acestea? Capsele au un rol mult mai puternic decat ti-ai imaginat pana acum.

Blugii reprezinta in continuare articolul vestimentar care se potriveste in nenumarate ocazii. Fie ca sunt negri, albastri sau de alta culoare, blugii devin un must-have pentru orice garderoba. Pentru a rezista mai mult si pentru evitarea gauririi acestora, inventatorii blugilor le-au pus capse.

CITEȘTE ȘI: Hainele din cauza cărora poate fi declanșat cancerul. Când devin blugii periculoși

Blugii au capse la buzunare inca de cand s-au inventat. ‘Inventia’ a aparut in timpul Goanei dupa aur din 1870 cand muncitorii care cautau aer si lucrau in mine si pe santiere isi rupeau des blugii si pierdeau mare parte din bogatiile stranse in buzunare.

Jacob Davis este cel care a pus capse buzunarelor dupa ce sotia unui muncitor l-a rugat sa ii croiasca niste blugi speciali pentru munca astfel incat sa nu se mai rupa in zona buzunarelor, scrie The Independent.

David a pus capse blugilor in zonele cele mai sensibile, cele mai supuse uzurii. Capsele au facut ca pantaloni de blug sa nu se rupa ori deterioreze usor. Davis a luat in calcul varianta capselor deoarece buzunarele sunt cusute peste materialul blugilor, iar acestea au rolul de a ii face mai rezistenti.

Exista mai multe tipuri de capse, in functie de marca, culoarea pantalonilor si materialul din care sunt facuti. Dupa firma, avem capsele Levi, Lee si Wrangler. Capsele pot fi aurii, din nichel sau din bronz.

Iata cum de la cererea sotiei unui muncitor blugii au ajuns sa se perfectioneze avand capse de aproape doua secole. Nu-i asa ca e interesant cum apar sau se inventeaza anumite lucruri despre a caror utilitate nu avem idee?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top