Connect with us

Revistateo.ro

Dulce pontes vine astazi la TEO SHOW

Stiri

Dulce Pontes vine astazi la TEO SHOW

Astazi la TEO SHOW avem un invitati special – Dulce pontes care vine sa ne povesteasca despre concertul pe care aceasta il va sustine la Sala Palatului, pe 9 februarie. Tema emisiune de astazi este: Frumusete feminina 2014, TEO alaturi de invitatii sai ne vor da cele mai bune sfaturi.

Cine este Dulce Pontes?

DULCE PONTES, regina contemporana a muzicii fado, va aduce vibrantele acorduri portugheze pe scena Salii Palatului  pe 9 februarie.

Considerata demna urmasa a Amaliei Rodrigues, DULCE PONTES si-a legat numele de colaborari cu artisti de prestigiu precum José Carreras, Cesária Évora si Andrea Bocelli. Insa cea mai spectaculoasa colaborare din cariera sa este cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. In 2003, albumul „Focus”, rodul colaborarii lor, a inregistrat vanzari ce i-au adus solistei discul de aur in doar 20 de zile.

Dulce Pontes s-a nascut in Montijo, Portugalia, in 1969, iar in decursul timpului a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cantand pop, rock, jazz, muzica clasica si traditionala. In 1991 a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si in acelasi an a reprezentat Portugalia la Eurovision, concurs ce a reprezentat rampa ei de lansare.

Primul sau album, “Lusitana” a fost lansat in 1993, iar in anul urmator a ajuns pe piata albumul “Làgrimas”, material ce a consfintit consacrarea solistei la nivel mondial si a reasezat muzica portugheza in fruntea topurilor din intreaga lume. Pe albumul “Làgrimas” se afla si emblematica piesa “A Cancao do Mar,” care se regaseste pe coloana sonora a productiei hollywoodiene “Primal Fear”, cu Richard Gere in distributie. “Làgrimas” ramane unul din cele mai bine vandute albume din toate timpurile, in Portugalia.

Colaborarea cu legendarul compozitor Ennio Morricone, demarata in 1995 cu albumul “A Brisa do Coração” este un alt segment din cariera artistei, incununat de elogii. Ennio Moricone a elaborat pentru DULCE PONTES compozitii ce scot in evidenta “amplitudinea ei vocala si calitatile cameleonice atat de complete si incredibil de variate, pastrand totusi conotatiile de fado portughez.” Iar punctu de varf al colaborarii a fost atins in 2003, odata cu lansarea albumului “Focus,” ce i-a adus solistei un disc de aur in doar 20 de zile.

Dupa ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona,  Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris si la International Forum Hall din Tokio, DULCE PONTES revine la Sala Palatului din Bucuresti, pe 9 februarie pentru un concert ce va face inimile sa tresara insufletite de inflexiunile rascolitoare ale muzicii fado.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top