Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Dr. Rafael Zeed ne da sfaturi pentru dinti sanatosi

Dr. Rafael Zeed ne da sfaturi pentru dinti sanatosi

 

Internetul este plin de sfaturi pentru intretinerea danturii. Unele spun ca este bine sa ne spalam dintii dupa fiecare masa, altele ne recomanda spalarea lor dimineata si seara. Dar oare care sunt cele mai bune metode de ingrijirea dintilor?

La aceasta intrebare, dar si la altele a avut amabiltatea sa ne raspunda domnul Doctor Rafael Zeed. In plus daca aveti o problema si cautati rezolvarea acesteia puteti sa ii adresati intrebarile voastre in sectiunea comentarii.


Reporter
: De cate ori este necesar un periaj dentar intr-o zi?

Rafael Zeed: De mici, parintii ne-au invatat, sa ne spalam pe dinti inainte de micul dejun si seara inainte de culcare.

Periajul de dimineata actioneaza ca un masaj asupra gingiei, stimuleaza tonusul functional, circulatia si vascularizatia gingivala.Periajul obligatoriu este cel de seara, dupa ultima masa, inainte de culcare. De ce ? Acest periaj dentar este esential deoarece mentinerea in cavitatea bucala a placii microbiene, a resturilor de alimente, in conditii constante de temperatura si umiditate, oxigenarea redusa, repausul partilor moi favorizeaza dezvoltarea florei microbiene si potentarea actiunii patogene a unor tulpini microbiene asupra parodontiului marginal si a dintelui. Ca rezultat, se creaza un teren favorabil aparitiei cariilor si proceselor inflamatorii la nivelul gingiei.

Reporter:Exista o serie de sfaturi care spun ca ar trebui sa ne spalam dintii dupa fiecare masa sau gustare?

Rafael Zeed: Periajul efectuat dupa fiecare masa, deci de 3-4 ori pe zi, de obicei cu perii aspre, apasare puternica in timp prelungit , este un periaj care favorizeaza traumatismul si retractia gingiei.
In timpul zilei, clatirea energica a gurii urmata de indepartarea resturilor alimentare interdentare cu fir de matase sau scobitori din lemn moale, profilate pentru spatiile supragingivale si actionate bland , netraumatic , sunt masuri suficiente de igienizare, tinand cont si de actiunea de autocuratire fiziologica a partilor moi.

Reporter: Periajul dentar excesiv poate dauna dintilor?

Rafael Zeed: Periajul excesiv ar putea expune radacina dintelui si gingia la iritatii. Periajul viguros poate, de asemenea, sa erodeze smaltul dintilor. Secretul este sa va spalati usor, timp de 2-3 minute. Miscarile orizontale viguroase de-a lungul gingiei pot duce la abraziuni. Pozitionati periutei la 45 de grade pe linia gingiei si faceti miscari scurte. Periati usor dintele cu miscari de sus in jos si nu cu miscari de stanga-dreapta. Miscarile trebuie sa fie verticale, nu orizontale. Asigurati-va ca periati suprafetele exterioare si interioare ale dintelui, zonele de mestecare si limba.

Reporter: In cazul in care dintii nostri nu au probleme, de cate ori este totusi necesar sa facem o vizita la stomatolog intr-un an?

Pagini: 1 2

3 Comments

3 Comments

  1. corina

    2014-06-22T17:13:27+03:00 at 2014-06-22T17:13:27+03:00

    Este periculos sa se faca tratamentul albirea dintilor? Este recomandat? Sau este adevarat ca distruge smaltul dintilor. Multumesc!

  2. rafael

    2014-06-23T01:26:48+03:00 at 2014-06-23T01:26:48+03:00

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top