Connect with us

Revistateo.ro

Dr. Gheorghe Mencinicopschi: Cuptorul cu microunde – un pericol pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri

Sanatate

Dr. Gheorghe Mencinicopschi: Cuptorul cu microunde – un pericol pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri

Celebrul doctor Gheorghe Mencinicopschi scrie intr-un articol pe blogul sau despre efectele nocive pe care cel mai folosit aparat din bucatarie le are asupra corpului nostru.

„Cuptorul cu microunde este un instrument indragit in special de oamenii ocupati, dar nu preocupati de propria sanatate. In conditiile in care suntem mereu pe graba, facem multe lucruri deodata si nu suntem prezenti in ceea ce facem, a incalzi rapid mancarea (care adeseori este de tipul „ready to eat”, devitalizata, industriala), pare o metoda eficienta, pentru ca ne-am scurtat incredibil timpul de preparare a hranei. Insa, NU ESTE DELOC ASA, pentru ca folosirea cuptorului cu microunde scurteaza dramatic si timpul pana ajungem la medic!

De cand a invatat sa prepare termic alimentele, omul a folosit surse de caldura cu infrarosii. Energia din cuptorul traditional actioneaza altfel asupra alimentului. Insa, cuptorul cu microunde nu incalzeste cu infrarosii, ci cu radiatie calorica si prin agitarea moleculelor de apa.

Iar aceste detalii tehnice nu inseamna decat un singur lucru: microundele distrug structura nutrientilor din alimente! Cuptorul cu microunde genereaza un camp electromagnetic a carui polaritate se schimba de miliarde de ori pe secunda. Toate alimentele contin apa, iar in cuptorul cu microunde moleculele de apa se incalzesc, ceea ce afecteaza profund din punct de vedere chimic structura alimentelor, deoarece glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, antioxidantii si enzimele din aliment se altereaza.”

Cuptorul cu microunde este stranepotul radarului folosit in al Doilea Razboi Mondial

Atunci cand folosim cuptorul cu microunde, anumiti compusi toxici din recipiente – spre exemplu bisfenolul-A din sticlele de biberon si ftalatii din PET – se transfera in alimentul incalzit? Asadar, atentie parintilor care incalzesc laptele formula la cuptorul cu microunde!

Ceea ce rezulta in urma prepararii unui fel de mancare la microunde nu prea mai are legatura cu ceea ce mananca omul de mii de ani. Si va dau un exemplu care poate parea ireal, dar este cat se poate de apropiat de adevar: in loc sa consumati un peste preparat la cuptorul cu microunde, consumati o rama!

Cum s-a ajuns de la un radar de armata folosit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial la un cuptor de incalzit mancarea? Unul dintre cercetatorii care lucrau la radar avea o ciocolata in buzunar, care s-a topit in prezenta microundelor emise de radar. Acela a fost momentul in care savantul a facut legatura ca, aflandu-se in campul cu radiatii cu microunde, ciocolata se incalzeste si se topeste. Acest fenomen se explica prin efectul caloric al undelor generate de radar.

Sursa: doctormenci.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Nefertity

    2014-01-29T19:21:55+02:00 at 2014-01-29T19:21:55+02:00

    Sunt de acord cu domnul doctor. Propozitia asta spune tot ce trebuie sa stim: ”Ceea ce rezulta in urma prepararii unui fel de mancare la microunde nu prea mai are legatura cu ceea ce mananca omul de mii de ani. ”. Ca sa fim sanatosi, trebuie sa ne intoarcem la natura, ADN-ul nostru nu este pregatit pentru mancarea procesata pe care o mancam, de aici toate anomaliile.

  2. IOAN TURENSKY

    2014-01-31T02:11:19+02:00 at 2014-01-31T02:11:19+02:00

    Se spune că el „merge” şi când „stă” .SUNT MULTE DE DISCUTAT ÎN LEGĂTURĂ AMESECUL” RADIAŢIILOR .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top