Connect with us

Revistateo.ro

Dovedit stiintific. Ce efecte are rugaciunea asupra ta

Stiri

Dovedit stiintific. Ce efecte are rugaciunea asupra ta

Un savant rus vine cu o explicatie stiintifica uluitoare. Tu stii ce efecte are rugaciunea asupra ta?

Fiecare religie, credinta, ideologie se bazeaza pe anumite principii. Unele dintre ele sunt comune, altele difera de la o confesiune la alta. Ceea ce au in comun toate religiile din lume este rugaciunea. Ce efecte are rugaciunea asupra noastra?

Valeri Slezin, profesor la Institutul de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica „Behterev” din Sankt Petersburg a facut in anul 1986 o cercetare cu privire la impactul rugaciunii asupra psihicului uman, scrie Formula AS.

Legendele potrivit carora mii de oameni se vindeca de tot felul de necazuri prin simpla rugaciune facuta la o icoana sfintita sau facatoare de minuni nu sunt niste simple elucubratii, sustine savantul rus.

Omul trece dincolo de realitatea faptica

„In momentul rugaciunii, lobul parietal al creierului, raspunzator de orientarea in spatiu, de procesarea informatiilor senzoariale, din motive inca nedeslusite, se inchide si omul pierde legatura cu mediul inconjurator trecand dincolo de realitatea concreta”, spune savantul rus.

Rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

Rugaciunea care te scapa de depresie

Potrivit cercetatorului, in momentul in care omul se roaga, acesta inceteaza sa se perceapa pe sine ca individ si fuzioneaza cu divinitatea, conectandu-se la energia primordiala. Se spune ca atunci cand te rogi, functiile organelor se normalizeaza, iar sistemul imunitar se consolideaza.

Slezin si-a prezentat uluitoarea descoperire in cadrul mai multor conferinte pe aceasta tema in anii ’80, cand religia era un subiect interzis in Uniunea Sovietica.

Starea de rugaciune, superioara celei de visare din timpul somnului

Aparatul de represiune rusesc din acea epoca l-a avertizat in repetate randuri pe Slezin sa termina cu teoriile fanteziste pentru ca indobitoceste populatia. Rusia atee de la acea vreme era extrem de severa cu toti cei care vorbeau despre crestinism si religie.

In timpul somnului, creierul trece prin trei stari importante: starea de veghe (cand omul este perfect constient de individualitatea sa), starea de somn lent si cea de somn rapid. Starea de rugaciune nu seamana cu niciuna dintre cele 3, fiindu-le net superioara, mai spune savantul persecutat de rusi.

Asadar, starea de rugaciune este una de iluminare, de hranire spirituala. Astfel se explica, spun specialistii, modul in care calugarii budisti, de pilda, pot trai fara apa sau hrana apeland la meditatie.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top