Connect with us

Revistateo.ro

Dieta disociata. Pierzi 15 kg in 90 de zile

Cura de Slabire

Dieta disociata. Pierzi 15 kg in 90 de zile

Exista mai multe variante ale dietei disociate. Practic, tinand dieta disociata inseamna a consuma pe zile, sau pe saptamani, alimente de anumit tip.

O prima varianta de dieta disociata este dieta disociata pe culori. Si anume, consumi 3 zile din saptamana alimente de culoare alba (lactate, iaurturi slabe indulcite, branza de vaci slaba, sana). Puteti consuma maxim 3 felii de paine integrala. Aceste alimente le puteti consuma din doua in doua zile, exceptand weekendul (luni, miercuri si vineri).

Apoi, puteti opta pentru alimente de culoare verde martea, joia si sambata: salata, castraveti, ardei gras, mazare, dovlecei. Duminica puteti consuma alimente de culoare roz (carne de vita, peste la gratar, salata de sfecla etc).

Mai exista si dieta disociata pe mese, si anume, la fiecare masa consumi un anumit tip de elemente necesare organismului: pentru micul dejun poti rezerva o masa de glucide, pentru pranz numai proteine, iar cina poate sa conste in salate si peste slab.

Dieta disociata pe 90 de zile garanteaza pierderea a 15 kilograme in trei luni, avand de suferit si metabolismul, deoarece se modifica. Unii nutritionisti considera ca si organismul are creierul sau si pentru a procesa noile schimbari din interior este nevoie de cel putin 3 luni, pentru a se obisnui cu noua greutate.

Ziua 1: Proteine
Pranz: Carne fiarta sau fripta (200g) /sau/ 3 oua fierte /sau/ branzeturi/cascaval.
Este recomandat sa asociati si salate mari cu acestea (fara prea mult ulei si stropite cu suc de lamaie)
Dupa pranz este recomandat sa mancati 200 ml supa fara taietei
Cina: trebuie sa consumam aceeasi mancare ca la pranz. Nu trebuie totusi sa mai mancam si supa!

Ziua 2: Fibre
Pranz: Orice tip de legume si verdeturi (fasole, mazare, linte, morcovi, cartofi …) crude sau fierte. Se pot folosi condimente in cantitati moderate.
Puteti asocia la acestea 3 felii de paine integrala din secara (se gaseste in super-marketuri iar pe amblaj este promovat chiar procentul de fibre!) si salata cat doriti (fara prea mult ulei si stropita cu suc de lamaie)
Cina: la fel ca la pranz, dar in cantitati mai mici

Ziua 3: Carbohidrati
Pranz: Paste din faina integrala fierte cu condimente sau bulion /sau/ cartofi fierti in apa simplu sau cu plante aromatice.
Cina: o felie mai mica de tarta cu fructe sau o inghetata mica, sau 4 tablete de ciocolata cu peste 70% cacao.

Ziua 4: Fructe
Pranz si cina: Orice fel de fructe (eventual mai putine banane), in cantitati moderate

Dupa ce ati terminat cele 4 zile de dieta disociata, incepeti din nou cu meniul de la ziua intai, si continuati asa, in bucla, pana atingeti cele 90 de zile. Rezultatul va va surprinde!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top