Connect with us

Revistateo.ro

Dieta care te ajuta sa previi cancerul mamar

Naturiste

Dieta care te ajuta sa previi cancerul mamar

Medicii specialist spun ca aparitia cancerului mamar poate fi influentata si de dieta noastra zilnica. Spre exemplu, anumiti macronutrienti si micronutrienti din plante si fructe de mare ajuta la echilibrul hormonilor, reduce inflamatiile si stimuleaza comunicarea celulelor, factori care limiteaza dezvoltarea celulelor cancerigene. In plus, cercetarile sugereaza ca acesti macronutrienti si micronutrienti blocheaza procesul numit angiogeneza, prin care tumorile se dezvolta cu ajutorul vaselor de sange.

Iata cateva alimente care previn celulele cancerigene microscopice sa se dezvolte si sa devina mortale, dar si aimente care sporesc riscul ca acestea sa se dezvolte.

Consuma legume rosii-portocalii, inclusiv rosii si pepeneii galbeni pentru ca sunt bogate in carotenoide, antioxidanti care estompeaza angiogeneza. Intr-un studiu, femeile care au consumat mai multe carotenoide au avut 20% sanse mai mari sa nu dezvolte celule cancerigene.

Nu consuma carne rosie (mai mult de 500g pe saptamana) pentru ca un studiu realizat de Institutul de Cancer din New Jersey a descoperit ca femeile care au consumat cantitati mari de care rosie sunt mai predispuse sa dezvolte celule cancerigene.

Consuma broccoli, varza de Brussels si conopida deoarece legumele crucifere contin compusi care suprima si infometeaza celulele cancerigene si echilibreaza nivelul de estrogen, principalul “combustibil”al celulelor canceroase.

Nu consuma alcool (mai mult de un pahar pe zi) deoarece multiplele studii au confirmat faptul ca alcoolul sporeste riscul de cancer mamar la femei. Cu cat consumi mai mult, cu atat creste si riscul. Fiecare pahar de alcool consumat zilnic creste cu 11% riscul de cancer mamar.

Consuma fasole si linte pentru ca sunt alimente bogate in fibre si curata organismul de excesul de estrogen. Iar intestinul de asemenea descompune fibrele in celule care lupta impotriva cancerului.

Nu consuma zahar (mai mult de 6 lingurite de zahar adaugat pe zi) pentru ca va creste nivelul insulinei care incurajeaza cresterea tumorii.

Consuma peste, inclusiv macrou, ton, somon si hering deoarece cercetarile arata ca femeile care consuma acizi grasi omega-3 din peste sunt cu 14% mai putin susceptibile de a avea cancer mamar.

Consuma tofu si lapte de soia penttru ca soia este o mancare sigura. Sunt bogate in compusi care limiteaza angiogeneza si ajuta la echilibrarea estrogenului din corpul tau.

Nu consuma lactate bogate in grasimi (mai mult de o portie pe zi) deoarece cercetarile publicate in jurnalul Institutului National al Cancerului a constatat ca femeile care mananca regulat produse lactate bogate in grasimi, inclusiv inghetata, untul, iaurtul si branza, cresc riscul de deces datorat de cancerul mamar cu 20%. O teorie in curs de dezvoltare spune ca nivelul de estrogen este mai mare in produsele lactate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top