Connect with us

Revistateo.ro

Dieta care sttimuleaza fertilitatea

Stiri

Dieta care stimulează fertilitatea

Specialiştii în nutriţie susţin că dacă introducem în dieta noastră zilnică aceste alimente, prin rotaţie, fără să facem excess doar de unul singur, vom reuşi nu doar să slăbim câteva kilograme dar şi să sitimulam fertilitatea. Astfel, o dietă bogată în minerale, vitamine, grăsimi esenţiale şi proteine nu doar te ajută să te menţii sănătoasă dar poate pregăti organismul pentru concepţie.

CITEŞTE ŞI: DIETA DE VARĂ CU SALATE

Sucul de sfeclă roşie, trebuie introdus în micul dejun, el poate înlocui cafeaua pentru că este o sursa bogată de energie şi te ajută să slăbeşti. Este recomandat în special femeilor care suportă un tratament pentru fecundare în vitro, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajutând la implantarea embrionului.

Tot în meniul de la micul de jun este bine să consumăm două ouă. Fac parte dintre alimentele cele mai nutritive, de altfel, conţin toate nutrimentele pentru a transforma o singură celulă într-un pui. Sunt bogate în colină, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale, în vitamine, minerale, a cizi graşi esenţiali şi proteine.

În cazul pânzului, este bine să introducem în dieta noastră somonul, a cărui carne te va ajuta negreşit să slăbeşti. Carnea acestui peşte este o sursă foarte bună de proteine şi grăsimi esenţiale, mai ales cele antiinflamatorii omega 3, benefice în tratarea infertilităţii feminine, care nu îngraşă.

Tot la prânz poţi consuma şi sparanghel, acesta fiind foarte bogat în acid folic, vitamina C, printre alte nutrimente importante în procesul de fertilitate.

La cină poţi consuma cu încredere rodie. Studiile au demonstrat că sucul de rodie este benefic în prevenirea distrugerilor cerebrale la bebeluşi. Fructele conţin multe nutrimente, precum vitamina C, vitamina K, acid folic. Acestea au proprietăţi antiîmbătrânire, anticancer, previn maladiile cardiace, osoase şi sangvine. Nucile sunt si ele de adăugat în dieta de seară, bogate în omega 3 şi vitamina E, sunt benefice pentru sănătatea spermei, dar şi pentru cea a endometrului.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top