Connect with us

Revistateo.ro

Destinatii de vara Vacanta de vis, la Paris!

Stil de viata

Destinatii de vara: Vacanta de vis, la Paris!

Pentru ca venit vara, cu sezonul vacanţei după ea, vă propunem o serie de locuri pe care oricine trebuie să le viziteze măcar o dată în viaţă. Cel mai demn petru deschidere este Parisul.

În general, când te gândeşti la Paris primul lucru care îţi vine în mine este Champs Elysees, magazine de lux şi vacanţe scumpe. Aici greşeşti, şi uiţi să te bucuri cu adevărat de viaţă şi de vacanţe. Parisul este unul dintre acele locuri pe care fiecare om trebuie să le vadă, ca să poţi spune că nu ai trăit degeaba.

Există o groază de atracţii turistice care merită vizitate, lista este mai jos:

sursa foto: en.wikipedia.org

sursa foto: en.wikipedia.org

1.Champ de Mars este un minunat parc verde public din inima capitalei franceze, care se întinde de la Turnul Eiffel în Nord până la Şcoala Militară în Sud.

sursa foto: paris-move.com

sursa foto: paris-move.com

2. Dacă mergi în Paris trebuie neapărat să vizitezi Turnul Eiffel. Să mergi în Paris şi să nu vizitezi Turnul Eiffel este ca şi cum te-ai dus degeaba. De fapt, această atracţie a Parisului poate fi văzută din aproape orice punct al oraşului. Din Turnul Eiffel vei avea parte de o privelişte minunată.  Este în mod cert un loc în care trebuie să te duci datorită arhitecturii sale şi a grandorii. Pentru a urca până în varf plăteşti 13 euro pentru lift sau 10 euro dacă urci porţiunea de la bază pe scări.

CITEŞTE ŞI: TOP TENDINŢE ALE VERII

sursa foto: commons.wikimedia.org

sursa foto: commons.wikimedia.org

3.   Notre Dame este cu siguranţă este cea mai faimoasă Catedrală din lume. Capodopera gotică este localizată în Ile de la Cite, o mică insulă în inima oraşului. Episcopul Parisului, Maurice de Sully, a început construcţia în 1163. A fost prima catedrală construită la o scară uriaşă, devenind astfel prototipul pentru catedralele ce s-au construit în lume în perioada următoare. Iar intrarea este gratuită.

sursa foto: turisteuropa.ro

sursa foto: turisteuropa.ro

4. Sacre Coeur este o basilică romano-catolică şi un popular obiectiv turistic din Paris. Este închinată inimii sacre a lui Iisus. Clădirea se află în cel mai înalt punct din oraş. În 1873 consilierii oraşului Paris au votat o lege ce privea exproprierea terenului din vârful dealului Montmartre pentru construirea basilicii. Intrarea este de asemenea gratuită.

sursa foto: baccalieucollegiate.ca

sursa foto: baccalieucollegiate.ca

5. Champs-Elysees e cunoscut în Franţa sub numele de „La plus belle avenue du monde” (Cel mai frumos bulevard din lume) şi se întinde de la Piaţa Concorde pâna la Arcul de Triumf. A fost renovat şi s-au construit trotuare largi din granit. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Parisului. Multe evenimente importante au loc pe acest bulevard bine-cunoscut, iar aici poti să vizitezi cele mai importante şi luxoase magazine din lume, de la mărci de ceasuri şi genţi celebre până la maşini exclusiviste.

sursa foto: parisdigest.com

sursa foto: parisdigest.com

6. Desemnat în mod oficial un cartier istoric, Montmartre este unul dintre cele mai pline de culoare cartiere din Paris astfel încât nu surprinde pe nimeni faptul că aceasta zonă este extrem de populară în rândul turiştilor. Un deal cu o înălţime de aproape 130 de metri situat în nordul Parisului, Montmartre este recunoscut de multă vreme drept cartierul artiştilor din Paris. Pissarro şi Jongkind au fost doi dintre primii artişti care au locuit aici, fiind urmaţi de alţi mari artişti cum ar fi Edgar Degas, Henri Matisse, Toulouse-Lautrec, Pierre-Auguste Renoir, Pablo Picasso, şi mulţi, mulţi alţii.

sursa foto: infotour.ro

sursa foto: infotour.ro

7. Muzeul Luvru este cel mai vizitat muzeu de artă din lume, un monument plin de încărcătură istorică şi un muzeu Naţional al Franţei. Este un obiectiv turistic central din Paris fiind situat în arondismentul 1 al oraşului. În cadrul muzeului Luvru sunt expuse în jur de 35.000 de obiecte de artă din mileniul 6 î.Hr. şi până în secolul al XIX-lea d.Hr.

Daca te-am convins ca Parisul trebuie sa fie destinatia ta de vacanta, aici, ai mai multe oferte din care să alegi. Poţi alege un pachet care sa include transport cu avion plus cazare sau poţi alege doar anumite facilităţi, în funcţie de ce anume este convenabil pentru tine.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top