Connect with us

Revistateo.ro

analgezicelor

Stiri

Descoperă alternativele naturale ale analgezicelor

Majoritatea oamenilor apelează la ajutorul analgezicelor atunci când întâmpină diferite dureri. Iată care sunt alternativele naturale care pot să înlocuiască pastilele!

CITEȘTE ȘI: AFLĂ CUM SĂ PREVII RĂCEALA ÎN MOD EFICIENT

Alternative naturale ale analgezicelor sunt mult mai sănătoase în comparație cu variantele medicamentoase care îți pot afecta ficatul dacă le consumi în exces.

1. Afinele. Sunt eficiente în reducerea durerilor de stomac. Dacă suferi de o indigestie, de dureri de stomac sau ai diaree, afinele sunt soluția. Afinele proaspete refac mucoasa intestinală în cazul diareei, dar trateaza și constipația cronică.

2. Ceaiul de coada-șoricelului. Acest ceai diminuează durerile menstruale. Se prepară un ceai dintr-o linguriță de plantă uscată la 200 ml de apă fiartă, se strecoară și se îndulcește cu miere. Se consumă 3-4 căni pe zi, timp de o săptămână, asta înaintea ciclului menstrual.

3. Pedicuța. Pedicuţa este o plantă veşnic verde, cu aspect de muşchi, care creşte prin pădurile de fag şi brad. Ramurile fertile au înălţimea de 7-10 cm, sunt moi la pipăit şi se termină în general prin 2 spice. Pedicuța este eficientă în tratarea durerilor și în tratarea crizelor de litiază renală. Se pune o mână de plantă uscată într-un ibric, se ține 5 minute în apă clocotită, se stoarce puțin ametecul din plantă și se aplică pe locul dureros. Pentru calmarea durerilor de spate, a cârceilor, a durerilor reumatice, poți face o „pernuță” umplută cu pedicuță uscată, pe care o poți aplica oricând pe zona dureroasă.

4. Scoarța de salcie. Denumit ,,arborele contra durerii” în medicina tradițională chineză, scoarța de salcie a fost folosită încă de acum câteva mii de ani în urmă pentru a calma diferite dureri. Pentru calmarea durerii, se prepară un ceai din 30 g din coajă de salcie mărunțită la un litru de apă, se fierbe zece minute și se strecoară. Se pun comprese cu ceai pe zona dureroasă. Intern, se ia o linguriță de pudră de salcie, preparată din coajă de salcie uscată dată prin râșnița de cafea.

Sursa foto: mooneyandassociates.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top