Connect with us

Revistateo.ro

De ce vor copiii dulciuri

Dieta si Sport

De ce vor copiii dulciuri

De ce vor copiii dulciuri? Multi parinti nu stiu sa raspunda la aceasta intrebare si le dau celor mici ciocolata, jeleuri si alte produse cu zahar doar ca sa nu fie suparati. Nutritionistul Mihaela Bilic a vorbit recent despre pericolul ‘indoparii’ celor mici cu dulce.

„Copiii isi pot permite sa manance dulciuri”

„Sa nu ne miram ca un copil, cu cat este mai slab si mai activ, cu atat va cauta mai mult lucrurile dulci. El stie instinctiv ca in zahar are cea mai rapida forma de glucoza, adica de energie pentru miscare. Copiii isi pot permite insa sa manance dulciuri, pentru ca se misca foarte mult.

Dar aici trebuie sa intervina rolul parintilor, de a tine balanta in echilibru. Adica nu cumva alimentele clasice sa fie inlocuite, cantitativ si ca frecventa, cu astfel de produse dulci. Si cand vorbim despre mancarea gatita, copiii simt si au nevoia de mai multa grasime. Vor prefera intotdeauna un snitel in loc de o bucata de carne uscata, facuta la gratar.

Parintii trebuie sa-si dezvolte abilitatea de a gasi mancaruri gustoase si atractive. Asa ca de ce sa nu le oferim si varianta de chiftele din carne slaba, tocata, de calitate, facute la cuptor, nu prajite? Snitelul este foarte concentrat in grasime, iar prajeala este indigesta. Putem manca si snitel, dar mai rar”, a declarat nutritionistul pentru tonica.ro.

Cat despre alimentele care pot fi facute in casa pentru copii, Mihaela Bilic explica: „Poti sa-i faci si hamburger gatit in casa, din carne slaba. Tot parintele trebuie sa faca diferenta intre ceea ce inseamna carne si mezeluri, pentru ca acestea din urma sunt produse concentrate si trebuie mancate rar si in cantitate mica.

CITESTE SI: Nutritionistul Mihaela Bilic critica slabitul prin efort fizic intens

Mezel punem intr-un sendvis, dar cand ne asezam la masa, mancam carne proaspata. Ciorbele sunt un aliment complet, contin si legume, si carne, si paste fainoase”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top