Connect with us

Revistateo.ro

De ce te ingrasi chiar daca tii dieta? Pericolul pe care nu il bagi in seama

Cura de Slabire

De ce te ingrasi chiar daca tii dieta? Pericolul pe care nu il bagi in seama

De ce te ingrasi chiar daca tii dieta? In ce conditii o cura de slabire poate avea un efect invers? Nutritionista Mihaela Bilic ne scoate din dubii.

Cunoscuta nutritionista Mihaela Bilic sustine ca persoanele cu greutate normala care se apuca de o cura de slabire au toate sansele sa se ingrase in timp. Aceasta explica de ce se produce acest fenomen in corpul nostru, cu toate ca respectam dieta de la A la Z.

„Cand tii dieta desi ai greutate normala creste riscul sa te ingrasi în timp. Toata lumea face cure de slabire, fie ca au nevoie sau nu. Nemultumirea cronica sau exigentele absurde in legatura cu silueta se trateaza cu o noua dieta. Tinem regim de slabire cu un curaj sau o inconstienta demne de o cauza mai buna. avem chiar impresia ca poate fi o cale de testare a vointei, de masurare a ambitiei, de exersare a disciplinei. Suntem mandri de noi cand reusim si ne judecam aspru daca incalcam sau nesocotim dictatura dietei.

Cum iti stapanesti pofta de mancare. Sfaturi de la Mihaela Bilic

CAUZE DURERI DE BURTA. Mihaela Bilic uimeste: „Nu de un regim alimentar ai nevoie, ci de…”

Cati dintre noi se gandesc cat de rau isi fac apucandu-se de o cura de slabire drastica, extrema, cu eliminarea definitiva a unor grupe de alimente? Cati dintre noi se întreba ce urmeaza dupa euforia scaderii ponderale, cati sunt pregatiti sa apere cu sfintenie rezultatele obtinute?

De ce te ingrasi dupa ce ai slabit? Despre dietele disociate si eliminarea carbohidratilor din regim

Cand dispare 1kg de grasime dispar si 260g tesut muscular. Cand ne reîngrasam cu 1kg de grasime, se recastiga numai 120g muschi. E suficient sa facem cateva reprize de yo-yo, adica slabit/reîngrasat/slabit ca sa ne trezim, la aceeasi greutate, cu cateva kilograme in plus de tesut adipos. Compozitia corporala se schimba in rau prin diete repetate, procentul de grasime din corp creste si, pentru ca grasimea nu arde calorii, metabolismul scade.

Nici dietele disociate sau eliminarea carbohidratilor (fainoaselor) nu fac bine. Cand nu mananci glucide epuizezi ficatul care este obligat sa faca glucoza din proteine si grasimi. Curele de slabire fara amidon/fainoase au ca efect un ficat steatozic(gras) si un nivel crescut al colesterolului in sange. Dietele bogate in proteine duc la acumulare de amoniac in organism, cu afectarea rinichilor, aparitia acidozei si cresterea reactiilor oxidative. Ce folos ca suntem mai slabi daca organismul sufera?

Care ar fi alternativa? O alimentatie redusa cantitativ dar care sa pastreze toate grupele de alimente. Poti slabi mancand putin din tot. S-ar putea sa nu fie la fel de rapid si spectaculos insa e mai putin dezechilibrant si mai stabil in timp ca rezultat. Ca sa nu mai spun de echilibrul psihologic, pentru ca una e sa-i spui capului ca are voie o data pe saptamana sa-si faca o pofta si alta e sa-i spui deloc, niciodata! Fiti blanzi cu slabitul, doare”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

1 Comment

1 Comment

  1. elena

    2017-04-09T09:48:51+03:00 at 2017-04-09T09:48:51+03:00

    Nu mai postati porcarii in Postul Pastelui, aveti putina decenta…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top