Connect with us

Revistateo.ro

De ce te dor dintii ingrozitor

Ingrijirea dintilor

De ce te dor dinții îngrozitor

De cele mai multe ori, durerea dinților este asociată cu cariile, însă nu mereu durerile îngrozitoare de dinți sunt provocate de acumulările de carii.

Medicul Gigi Meinecke susține că atunci când avem gura uscată, ne supunem cel mai mult riscului de a forma carii deoarece bacteriile din cavitatea bucală trăiesc foarte bine într-un mediu uscat. Unele dintre cauzele durerilor de dinți nu sunt neapărat cariile, acestea pot fi de la o infecție a sinusurilor până la retragerea gingiilor sau un abces.

INFECȚIA SINUSURILOR
Sinusurile te pot confunda astfel încât să fugi direct la stomatolog în timpul unei răceli urâte. Dacă sinusurile se umple, acestea îți pot afecta și dinții, întrucât se află deasupra maxilarului superior. Vizita corectă este la medicul de familie care să îți prescrie un tratament pentru dezinfectarea sinusurilor.

SCRÂȘNIREA DINȚILOR
Atunci când dorm, mulți oameni clănțăne din dinți fără să își dea seama. Acest lucru se produce din cauza durerilor de cap netratate, durerile mușchilor faciali și a maxilarului. Acest obicei poate duce la spargerea dinților, întrucât, în timpul somnului, pacientul nu este 100% conștient de ceea ce face.

RETRAGEREA GINGIILOR
Afecțiunea cunoscută în termeni medicali sub denumirea de „retracție gingivală” provoacă dureri serioase de dinți. Atunci când gingiile se retrag, sunt expuse rădăcinile gingivale, iar acestea dacă intră în contact cu aer rece sau cald, suferă. Pentru persoanele cu astfel de probleme, având dinții sensibili, este recomandată folosirea unei paste de dinți speciale pentru acest tip de situație.

ABCES
Abcesul reprezintă o infecție a dinților cauzată de pătrunderea resturilor de mâncare în carie. Cu ajutorul aței dentare poți preveni abcesul, dar pentru a garanta eficiența, trebuie să urmezi regulat tratamentul cu ață dentară. Dacă nu îți tratezi abcesul te poți pricopsi cu boli gingivale și infecții care pot cauza alte complicații (puroi care poate urca până la cap sau tot felul de tumori neidentificate).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top