Connect with us

Revistateo.ro

De ce sunt nefericite romancele

Stil de viata

De ce sunt nefericite romancele

Un studiu realizat de Gallup dezvaluie de ce sunt nefericite romancele. In tara noastra, tristetea si jalea predomina cu o valoare de 41%, mult sub media celorlalte tari europene.

Principala cauza a nefericirii in Romania este saracia. Saracia naste o serie de monstruleti care se instaleaza in mintile noastre fara sa clipim.

1. INVIDIA, BAT-O VINA!

Femeile din Romania se compara intotdeauna cu cineva, la fiecare pas. Locuitorii unor tari africane precum Somalia sau Nigeria, unde saracia este incomensurabila, sunt ceva mai fericiti decat romanii pentru ca au in vecinatate numai tari sarace. Romanii au in jur tari care au reusit sa se ridice cat de cat din punct de vedere financiar si, in lipsa de a face ceva bun pentru vietile lor, se compara cu Vestul dorindu-si lucruri obtinute printr-o bataie de palma.

2. JALEA E MELODIE NATIONALA

Un studiu publicat recent de „The Journal of Social Psychology” (vezi site-ul tandfonline.com) arata ca a te plange nu e ceva rau cata vreme o faci doar pentru ca nu ai alta idee in loc. Plangerile constructive, cele care incita la actiune, la mobilizare, sunt prezente in mai toate tarile europene. Romania este printre putinele tari unde a te plange e ca si cum ai spune „Buna ziua”.

Balerinii si pericolul nestiut de femeile care ii poarta

94% dintre barbati si-ar lasa iubita daca s-ar ingrasa. Raspunsul femeilor

3. PARANOIA, BAT-O VINA!

World Values Survey a facut un ranking cu tarile care stau cel mai bine la capitolul solidaritate. Romania are 43 de puncte, spre deosebire de Danemarca, tara ce figureaza cu 131. Persoanele care sunt atente tot timpul la ce face celalalt, fara sa iubeasca sa munceasca in echipa, sa fie acolo pentru ea si celelalte din jur, nu pot duce la bun sfarsit o actiune de solidaritate.

4. SUPUSENIA, SEDIU IN ROMANIA

Sociologul olandez Geert Hofstede a masurat anumite valori predominante in culturile europene. Romania, de pilda, sta prost la capitolul indulgenta. Gradul de infranare este unul extrem de ridicat, iar libertatea este doar un vis, din start.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top