Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

De ce sufera femeile dupa ce fac sex. Ti s-a intamplat vreodata?

Multe femei se simt prost dupa ce fac sex, in ciuda studiilor care dovedesc faptul ca sexul elibereaza hormonii fericirii si instaleaza o stare de liniste.

De ce sunt triste femeile dupa ce fac sex? Aceasta intrebare nu este deloc o ciudatenie deoarece acest lucru chiar se petrece in foarte multe cazuri. Laura Summers, o femeie de 28 de ani din Sittingbourne, Kent, sustine ca dupa ce face sex cu partenerul se simte atat de rau incat la o simpla imbratisare ii vine sa planga.

„In acele momente, imediat dupa orgasm, atunci cand iubitul ma imbratiseaza ma inec in lacrimi. Uneori, starea de tristete intarzie cateva ore, alteori ma simt deprimata imediat dupa ce s-a incheiat partida”, povesteste Laura. „Sexul este o experienta foarte emotionanta pentru mine”, completeaza femeia.

Laura sustine ca este coplesita de situatia care se creeaza in intimitate, in ciuda faptului ca este de sase ani cu Ben, barbat cu care a facut si un copil ce azi are doi ani.

Potrivit unui studiu recent publicat in jurnalul „Sexual Medicine” se arata ca 46% dintre femei sufera dupa ce fac sex. Este vorba in special de o durere sufleteasca, emotionala, dar in unele cazuri se poate transfera aceasta neliniste si la nivel fizic.

CITESTE SI: SEX: 15 Lucruri pe care barbatii le fac in pat, dar femeile NU le SUPORTA

CITESTE SI: 7 lucruri GRESITE pe care le faci inainte si dupa SEX

Aceasta stare de depresie are si un termen stiintific: „tristetea post-coitala”. Psihologii sustin ca acest sentiment nu se datoreaza sub nicio forma lipsei orgasmului sau experientei sexuale nereusite. Este vorba despre lipsa de autostima, cea mai mare cauza a depresiei la nivel mondial.

Motivul pentru care femeile sunt triste dupa sex poate varia de la caz la caz. In unele situatii, parerea despre propria persoana este atat de negativa incat nu mai conteaza nicio alta implinire, indiferent cate succese ar bifa.

In alte cazuri, faptul ca barbatii adorm imediat dupa sex si nu mai sunt la fel de afectuosi este un semnal ca nu le apreciaza pe femei dincolo de actul sexual in sine, iar asta este de-a dreptul demoralizator.

Exista si o explicatie stiintifica. Femeile produc mai multa prolactina, hormon responsabil de starea de bine, insa aceasta substanta este una care se joaca puternic cu emotiile. Cu cat prolactina se manifesta mai intens in timpul sexului/ orgasmului, cu atat exista sanse mai mari de derapaje emotionale dupa partida.

„In plus, orgasmul feminin este destul de diferit de cel masculin. Orgasmul la barbati este, in general, mai bine localizat, in timp ce la femei vorbim despre o explozie a placerii ce cuprinde tot corpul”, spune consultantul psihoterapeut Raymond Francis pentru cotidianul britanic Daily Mail.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top