Connect with us

Revistateo.ro

Ziua Femeii este sarbatorita an de an, pe 8 Martie. Aceasta zi este sarbatorita in mai multe tari si mai este cunoscuta si ca Ziua Mamei.

Stil de viata

De ce sarbatorim „Ziua Femeii”.Ce semnifica ziua de 8 Martie

Ziua Femeii, sarbatorita pe 8 Martie, este o zi mondiala in care se celebreaza realizarile sociale, economice, culturale si politice ale femeilor.

Ziua Internationala a Femeii dateaza de la inceputul anilor 1900 – o perioada de mare extindere si turbulente in lumea industrializata.

Ce semnifica Ziua Internationala a Femeii

Ziua Internatională a Femeii este o zi colectiva de sarbatoare la nivel mondial. Nici un guvern, ONG sau vreo institutie academica nu sunt responsabile de această zi.

„Povestea de lupta a femeilor pentru egalitate nu face parte din vreo organizatie. Ea face parte din eforturile colective ale tuturor carora le pasa de drepturile omului.”, a declarat o femeie de renume mondial, jurnalist si activist social si politic, Gloria Steinem.

Astfel, Ziua Internationala a Femeii este despre unitate, celebrare, despre reflectie. Un lucru este sigur, Ziua Internationala a Femeii dateaza de mai bine de un secol.

De ce sărbătorim Ziua Internațională a Femeii CITEȘTE PE HUFF.RO.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top