Connect with us

Revistateo.ro

de ce sa mananci lamai murate in fiecare zi

Sanatate

De ce sa mananci lamai murate in fiecare saptamana

Poate ca nu ai auzit pana acum despre lamai murate, dar iata ca acest preparat este foarte popular in orient, in special in bucataria marocana. Ei bine, pe langa gustul interesant, lamaile murate au si multe beneficii pentru sanatatea ta. Afla din aceasta reteta cum sa le prepari si cum sa le consumi pentru a te bucura de efectele lor.

In primul rand, trebuie sa afli ca muraturile, in general, au foarte multa beneficii pentru sanatate. Sunt surse bune de antioxidanti, care protejeaza corpul de radicalii liberi care produc boli precum cancerul. Prin pastrarea in saramura, legumele si fructele pastreaza o mare parte din vitamine si minerale esentiale, in special vitaminele C, A, K, fier, calciu si potasiu. Acestea au rolul de a intari sistemul imunitar, de a imbunatati vederea si a preveni anemia.

De ce lamai murate?

Am explicat beneficiile muraturilor in general, insa nu am pomenit -INCA- despre beneficiile lamailor murate. Ei bine, lamaile sunt cunoscute pentru beneficiile lor, caci contin vitamina B, sodiu, potasiu, magneziu, fier si calciu. Sunt foarte bune in caz de indigestie, reduc palpitatiile la inima, regleaza tensiunea sangelui si incurajeaza secretia bilei.

Lamaile murate ajuta la digestie, pentru ca au rolul de controla aciditatea gastrica. Desi ai crede ca aceste fructe sunt acide, afla ca in interiorul stomacului ele devin alcaline, astfel ca are un efect diuretic si regleaza tranzitul intestianal. Lamaia ajuta la slabit si la tratarea obezitatii si ajuta la curatarea sangelui.

Muraturile contin probiotice, adica bacterii bune care exista deja in stomacul nostru. Probioticele ajuta la o digestie mai buna si imbunatateste functionarea stomacului, in general. Multi indieni folosesc fructe murate (in special lamai sau mango) drept aperitive pentru a imbunatati digestia inainte de o masa copioasa.

Stiai ca si aceste alimente se pot conserva?

Afla si cele 4 beneficii la care nu te-ai fi gandit pe care le are ZEAMA DE LA CASTRAVETI MURATI!

Cum pregatesti lamai murate – reteta

Ai nevoie de lamai cat sa iti incapa in borcanul pe care l-ai ales
sare de mare – 1 lingurita pentru fiecare lamaie
1 borcan (mai mare sau mai mic, cum vrei)
apa fiarta si racita

Spala bine borcanul cu apa calda si detergent de vase. Apoi umple-l cu apa clocotita si lasa-l pentru 10 minute, apoi clateste bine.

Este foarte important sa speli bine-bine si coaja lamailor cu putin detergent de vase, apoi clateste. Spala-le cu un burete aspru foarte bine, apoi freaca lamaile cu bicarbonat de sodiu pentru cateva minute. Clateste fructele si apoi le poti folosi.

Taie lamaile in 4, fara a taia pana la capat.

De ce sa mananci lamai murate in fiecare saptamana

De ce sa mananci lamai murate in fiecare saptamana

Apoi pune cate o lingurita de sare in fiecare lamaie taiata.

De ce sa mananci lamai murate in fiecare saptamana

De ce sa mananci lamai murate in fiecare saptamana

Apoi vei pune lamaile in borcan si le acoperi cu apa fiarta si racita si ar fi bine sa pui si zeama de la doua lamai. Borcanul se inchide ermetic si se tine la loc umbrit si racoros. Se lasa lamaile la murat pentru 3 saptamani, apoi se pot consuma.

Scurge zeama si apoi clateste putin lamaile de sare inainte de a le consuma. Se pot manca simple, drept garnitura la fripturi sau sa pui in tocanita cateva bucatele de lamai murate, pentru a-i schimba gustul. Este bine sa mananci o lingura de lamai murate cel putin o data pe saptamana sau o data la cateva zile pentru a te bucura de beneficiile mai sus mentionate. Lamaile murate se vor pastra in frigider pana la 3 luni.

Cand sunt contraindicate?

Pentru ca sunt pline de sare, lamaile murate sunt contraindicate celor care au probleme cu tensiunea marita. De asemenea, daca suferi de boli cronice, nu mananca mai des de o saptamana lamai murate si nu exagera cu cantitatea pe care o consumi. Daca suferi de sindromul colonului iritabil sau ai ulcer si alimentele fermentate iti afecteaza sanatatea, nu e bine sa consumi lamai murate.

De altfel, daca esti o persoana sanatoasa, lamaile murate iti vor intretine sistemul imunitar si iti vor ajuta digestia daca vei consuma 1-2 linguri cel putin o data pe saptamana.

Sursa foto: marksdailyapple.com, shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top