Connect with us

Revistateo.ro

De ce sa incluzi banane in alimentatia ta. Afla care sunt beneficiile nebanuite ale acestui fruct. De ce este bine sa consumi acest fruct tropical?

Sanatate

De ce sa incluzi banane in alimentatia ta. Afla care sunt beneficiile nebanuite ale acestui fruct

Bananele sunt surse naturale de zaharuri si fibre. Cercetarile au dovedit ca numai doua banane sunt suficiente pentru a oferi energia necesara unui antrenament intens, de 90 de minute. Asa ca, nu este de mirare faptul ca bananele se afla printre fructele preferate ale sportivilor. Dar acesta nu este singurul beneficu adus de banane. Sa aflam care sunt si celelalte.

Beneficiile bananelor asupra sanatatii

Depresia. Conform studiilor, oamenii depresivi care au consumat banane s-au simtit mult mai bine. Asta pentru ca in banana exista o proteina pe care corpul o transforma in serotonina. Acesta te relaxeaza, iti imbunatateste starea de spirit si te face sa te simti mai fericit.

sindromul premenstrual. Bananele pot fi la fel de eficiente precum pastilele. Vitamina B6 din banana te poate ajuta in cazul in care ai probleme legate de menstruatie.

Anemia. Banana contine fier, care stimuleaza producerea hemoglibinei. Asadar, bananele sunt indicate in cazul celor care sufera de anemie.

Tensiunea arteriala nu le va mai face probleme celor care consuma acest fruct tropical, bogat in potasiu.

Persoanele care se confrunta cu probleme legate de constipatie trebuie sa stie ca bananele le pot veni in ajutor. Sunt bogate in fibre si functioneaza precum un laxativ.

Mahmureala nu trebuie sa va mai dea batai de cap. Tot ce trebuie sa faceti este sa consumati un milkshake in care adaugati si fructul tropical si putina miere. Banana si mierea calmeaza stomacul, iar laptele va hidrateaza.

Greata nu va va mai face probleme. Potrivit specialistilor, bananele te ajuta si in acest sens.

Daca te-a intepat o insecta, ai putea freca zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Locul acela nu va mai fi umflat sau iritat.

Bananele le sunt recomandate celor care sufera de ulcer. Este singurul fruct care ajuta cu adevarat in astfel de situatii.

Bananele sunt folosite si pentru a controla temperatura corpului. In multe culturi, banana este vazuta ca fiind un fruct ce poate sa scada temperatura corpului viitoarelor mame. De exemplu, in Thailanda, gravidele conusma banane pentru a se asigura ca bebelusii se vor naste cu o temperatura a corpului potrivita.

CITESTE SI: Cum se consuma corect fructele

Bananele lupta impotriva mai multor boli. Contin de patru ori mai multe porteine decat un mar, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai mult fier si vitamina A si de doua ori mai multe vitamine si alte minerale. De asemena, bananele sunt bogate in potasiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top