Connect with us

Revistateo.ro

De ce să faci gargară cu apă sărată

Naturiste

De ce să faci gargară cu apă sărată

Gargara cu apă sărată este cel mai bun remediu împotriva durerii în gât. Durerea este cauzată de bacterii care rup țesuturile moi și mucoasa, fluidul care se formează cauzând inflamații și provocând durere. Dacă nu este tratată la timp, durerea în gât poate provoca o serie de probleme foarte grave.

Adaugă un vârf de linguriță de sare la o cană de apă călduță. Ia câte o înghițitură de soluție și fă gargară timp de 20 de secunde. Repetă acest proces până termini toată cana și ai grijă să nu înghiți apa. După ce ai terminat toată soluția, clătește-ți gura cu apă plată și bea câteva guri de apă caldă. Acest lucru te va ajuta să reduci inflamația. Pentru a accelera procesul de vindecare trebuie să repeți procedura de cel puțin 4-5 ori pe zi.

CITEȘTE ȘI: CEAIUL DE GINSENG TE AJUTĂ ÎNTR-UN MOD UIMITOR

Apa cu sare neutralizează acidul și curăță mucusul nedorit din gât. Totodată crește fluxul de sânge de la nivelul gâtului și dilată vasele capilare pentru a favoriza eliminarea bacteriilor cauzatoare de inflamații. O gargară cu apă sărată readuc echilibrul natural al PH-ului care este dezechilibrat odată cu apariția bacteriilor și poate acționa și pe cavitatea nazală, reducând congestia și infecțiile sinusurilor.

Gargara cu apă sărată ajută și la eliminarea plăcii depuse pe dinți, reduce ulcerațiile de la nivelul cavității bucale și alte infecții sau probleme ale gingiilor.

Aceasta este o modalitate simplă și ușoară de a scăpa de durerile în gât și de infecții, însă dacă problemele se agreavează, cel mai indicat este să vedeți un medic, deoarece infecția se poate afla într-o stare mult prea avansată pentru a putea fi vindecată cu tratamente naturiste.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top