Connect with us

Revistateo.ro

Ce sunt pietrele pe amigdale si cum le previi

Sanatate

Ce sunt pietrele pe amigdale si cum le previi

Pietrele pe amigdale poarta numele de amigdaliti si apar in special la persoanele care au suferit frecvent de amigdalita. Uite cum le poti preveni!

Amigdalele sunt strabatute de crapaturi in care, de-a lungul timpului, pot sa se acumuleze bacterii si mucozitati. Acestea se pot transforma in formatiuni concentrate care se calcifiaza. Acest proces apare in majoritatea cazurilor, la persoanele care au suferit de-a lungul vietii de amigdalita in mod frecvent, deoarece inflamatiile repetate genereaza tesut fibros in exces. Daca pietrele formate sunt de dimensiuni mici, ele nu prezinta simptome sesizabile, insa in cazuri mai grave pot aparea dureri mari de gat, depozite albicioase, respiratie urat mirositoare, sau dureri la nivelul urechilor.

Aceasta afectiune poate fi diagnosticata doar de medicul specialist, care poate, in unele cazuri, sa indeparteze pietrele manual. In cazurile mai complicate pot fi necesare radiografii si interventii chirurgicale. In functie de marimea acestor formatiuni pacientul poate necesita un tratament mai mult sau mai putin dur.

CITESTE SI: CUM SCAPI DE PIETRELE LA RINICHI CU SUC DE LAMAIE

Pietrele pe amigdale nu sunt foarte periculoase si atat timp cat nu prezinta niciun simptom, pacientul poate trai cu ele fara sa aiba nevoie de tratament. Totusi, prevenirea aparitiei acestora este extrem de importanta. Este esential sa iti speli mainile foarte bine in mod frecvent, sa te feresti de amigdalita si sa nu faci schimb de tacamuri sau produse personale cu cei care sufera de aceasta problema si sa mergi la medic daca amigdalele tale se inflameaza in mod frecvent.

Gargara cu apa sarata si calduta este foarte eficienta atunci cand simti ca ai un disconfort in zona amigdalelor. De asemenea, consumul de vitamina C si ceai de macese te poate ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic, care sa te protejeze de aparitia amigdalitei sau a altor inflamatii in zona gatului.

CITESTE SI: Cum poți folosi liliacul pentru a trata pietrele la rinichi

Liliacul are numeroase întrebuințări atât în cosmetică cât și în tratarea anumitor boli precum bolile renale, astmul, problemele căilor respiratorii, durerile coloanei vetebrale. Liliacul se numără printre cei mai renumiți arbori ornamentali care înfloresc primăvara. Parfumul florilor sale ne ademenește în fiecare zi din această perioadă, însă puțini dintre noi știu cât de eficiente pot fi aceste flori minunate.

Liliacul are ciorchini grei de flori albe, roz sau violet și senumără printre cele mai benefice plante medicinale. Suntem obișnuiți să așezăm florile de liliac în vază pentru a ne împrospăta aerul din cameră, însă ce ar fi dacă le-am folosi și în alte scopuri? Atât florile cât și frunzele liliacului pot fi utilizate în diferite tratamente naturiste.

Liliacul este un puternic antifungic și astrigent, eliminând eficient infecțiile și bacteriile din organism. Fierbe câteva frunze de liliac în lapte dulce și apoi șterge fața cu o dischetă înmuiată în acest amestec. Pielea ta va avea o culoare uniformă, va fi mult mai catifelată și petele vor dispărea. Pe lângă asta, cu ceaiul de liliac poți trata rapid zgârieturile, rănile superficiale, iritațiile.

Cea mai importantă proprietatea a liliacului este aceea de a trata bolile renale. Bea infuzie de liliac dacă ai pietre la rinichi, suferi de bronșită, infecții ale tractului respirator sau chiar astm. Toate simptomele se vor diminua și te vei simți mult mai bine.

Usucă în fiecare primăvară frunzele și florile de liliac și prepară ceaiuri care te vor ajuta să tratezi problemele hepatice și durerile reumatice. Atunci când te simți lipsită de energie, beau un astfel de ceai și te vei simți mult mai bine. Îl poți consuma și atunci când suferi de anxietate sau insomnie.

Atentie! Remediile naturiste sunt adjuvante în tratamentul acestor boli. Este indicat să urmați un tratament complex, la recomandarea medicului, înainte de toate.

3 Comments

3 Comments

  1. Nicolette Orghidan

    2016-04-15T20:12:53+03:00 at 2016-04-15T20:12:53+03:00

    Și când nu mai ai demult amigdale? Pe ce se-așează piatra?

  2. Mihai

    2016-04-16T13:03:19+03:00 at 2016-04-16T13:03:19+03:00

    Eu deja am un miros urat ce pot sa fac?

  3. Florin

    2016-08-17T13:56:25+03:00 at 2016-08-17T13:56:25+03:00

    si mie ami miroase gura nu este un tratament sau ceva

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top