Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

De ce nu se fac nunți la sfârșitul lunii mai

Când vine vorba de nunți, mirii își aleg cu foarte mare atenție data: să nu cadă în postul unei sărbători importante, să nu fie frig, dar, ce problemă apare dacă se programează nunți în luna mai?

Potrivit etnologului Delia Suiogan de la Centrul Universitar de Nord Baia Mare, cuplurile care se căsătoresc în luna mai riscă să își distrugă relația foarte repede. „Luna mai este considerată o lună de tranziţie înspre vară. Ea face trecerea spre anotimpul vara şi în luna mai se citesc semnele pentru lunile care vin.

CITEȘTE ȘI: CUM ÎȚI PREGĂTEȘTI PIELEA PENTRU PLAJĂ

Dacă va fi vânt mare, neliniştit asta înseamnă că nu va fi soare foarte mult, adică nu se vor coace grânele. De aceea oamenii preferă ca luna mai să fie o lună calmă, liniştită. Dacă în luna mai plouă foarte mult, atunci se spune că anul va fi unul bogat.

Oamenii aşteaptă ploaia în luna mai. Pentru sporul animalelor se spunea că în mai se pot citi semnele. Dacă pomii înfrunzesc înainte de luna mai atunci e semn bun. Dacă în mai de abia încep să înfrunzească atunci înseamnă că anul nu va fi unul bun pentru animale”, spune etnologul pentru ziarul Adevărul de Baia Mare.

Luna care vine, iunie, este și ea plină de superstiții în care foarte mulți români cred. De la 1 iunie încep sărbătorile focului, care se întind până spre luna iulie, la jumătate. Ritualurile specifice lunii următoarea au legătură cu coacerea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top