Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu poti adormi chiar daca esti obosita

Sanatate

De ce nu poti adormi chiar daca esti obosita

De ce nu poti adormi chiar daca esti obosita? Care este explicatia lipsei somnului cand, in mod normal, tot ce ti-ai dori ar fi sa te bagi in pat si sa intri in lumea viselor? Exista cativa factori care te impiedica sa te odihnesti. Iti spunem si ce trebuie sa faci ca sa poti dormi bine dupa o zi obositoare.

De ce nu poti dormi chiar daca esti obosita? Posibile cauze

In primul rand, daca ai avut o zi grea la munca, iar mintea ta sta numai la ce trebuie sa faci, la serviciul pe care trebuie sa il duci la capat fara nicio greseala, somnul dispare. Oboseala extrema este insotita de tensiune, iar atunci cand esti tensionata somnul dispare, cu toate ca simti nevoia sa dormi. Metabolismul tau este dat peste cap, mai ales daca ai consumat multe cafele si ai fumat. De asemenea, consumul excesiv de zahar iti impiedica somnul cu toate ca te simti rupta de oboseala.

Mai mult, atunci cand dormi creierul tau foloseste mai multa energie decat cand esti treaza. Daca esti agitata si stresata, gandindu-te mereu la ceva ingrijorator, creierul tau nu va folosi energia sa poti adormi, ci sa iti oferi raspunsuri la dilemele care iti alunga somnul.

Oboseala extrema face creierul hiperactiv, lucru care influenteaza calitatea somnului.

Sfaturi pretioase sa adormi imediat

Nu te mai gandi foarte mult la problemele de zi cu zi. Gandurile care te macina noaptea te tin treaza, desi esti obosita. Pune o muzica linistitoare in surdina ca sa poti adormi. Cauta pe Youtube melodii cu sunetul unui parau sau izvor. Sunetul apei curgatoare adoarme pe oricine, de la bebelusi la oameni mari.

CITESTE SI: De ce vorbim in somn

Lipsa somnului din zilele anterioare iti afecteaza sanatatea. Daca nu ai dormit suficiente ore in weekend, de exemplu, ceasul tau biologic va fi dat peste cap. Bea ceai de tei ca sa poti adormi cum trebuie.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top