Connect with us

Revistateo.ro

nunta

Inedit

De ce nu e bine sa faci nunta in post

Postul reprezinta o perioada de curatenie spirituala iar credinciosii trebuie sa se abtina de la mai multe lucruri decat mancarea de dulce. Distractia se numara printre lucrurile interzise in perioadele de post stabilite de Biserica Ortodoxa. De aceea, petrecerile nu sunt permise in aceste zile.

Cand nu poti sa faci nunta:

– In cele patru mari posturi ale anului.

– In zile de miercuri si vineri.

– De Ziua Crucii (14 septembrie), Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august) si in Duminica Rusaliilor.

– In saptamana luminata (dintre Duminica Pastilor si Duminica Tomii)

– In perioada dintre dintre Craciun si Boboteaza, precum si in ajunul tuturor praznicelor imparatesti.

CITESTE SI: Când nu se fac nunți în 2015

Preotii spun ca petrecerile de dupa cununie nu sunt compatibile cu specificul postului, care este o perioada de rugaciune si smerenie.

Pentru cei care au un motiv bine intemeiat pentru a face nunta intr-o zi de post se poate acorda o dezlegare din partea episcopului. In acest caz, insa, tinerii nu au voie sa organizeze o petrecere, pentru ca nu este crestineste.

Episcopul nu poate acorda dezlegari pentru cununie in postul Pastelui, postul Adormii Maicii Domnului, in ziua de 13 si 14 spetembrie (Ziua Crucii) si nici pe 29 august (Taierea Capului Sf.Ioan Botezatorul). Binecuvantarile pentru nunta se pot da pentru postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si inainte de Sarbatoarea Nasterii Domnului (doar pana pe 6 decembrie).

CITESTE SI: Ce păţeşti dacă faci sex în timpul postului

In post nu este permisa mancarea „de dulce”, adica produsele de origine animala, petrecerile sau orice atitudine de desfrau care nu se potriveste cu invataturile bisericesti. Crestinii se abtin si de la ganduri necurate sau pofte trupesti si sunt mai buni cu cei din jur.

Sursa foto: pic2one.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top