Connect with us

Revistateo.ro

De ce ingrasa bauturile racoritoare

Naturiste

De ce îngraşă băuturile răcoritoare

Potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Carolina de Sud, băuturile răcoritoare care conţin fructoză determină o amplificare a senzaţiei de foame. Pentru experimentul lor, savanţii americani au creat două grupuri de voluntari. Persoanele din primul grup au băut lichide bogate în glucoză, iar persoanele din al doilea, lichide bogate în fructoză. Mai apoi, participanţii trebuiau să facă o alegere: ei puteau ori să primească mâncare ori să primească o sumă de bani, peste o lună.

CITEŞTE ŞI: lEACUL NATURAL CARE COMBATE INSOMNIA

Participanţii care au băut fructoză, o substanţă conţinută mai ales de fructe şi băuturi răcoritoare din fructe, au resimţit foamea mult mai intens în comparaţie cu voluntarii care au băut glucoză, o substanţă conţinută în alimentele cu un conţinut caloric ridicat, şi au ales într-un procent covârşitor să primească mâncare. În cazul lor, fructoza a activat zonele din creier responsabile cu dorinţa de a mânca diverse alimente.

„Dacă vă este foame, alegeţi glucoză, nu fructoză”, concluzionează cercetătorii americani, care doreau să studieze efectele pe care mai multe tipuri de zahăr le au asupra metabolismului uman. Potrivit acestui studiu, oamenii au tendinţa de a consuma alimente cu conţinuturi calorice ridicate, după ce au ingerat în prealabil fructoză.

Fructoza şi glucoza au acelaşi număr de calorii şi sunt prezente în zahăr, cu toate acestea ele sunt metabolizate în feluri diferite. Glucoza reprezintă o sursă de energie pentru organism şi creier, alcătuind principalul tip de zahăr care circulă în sânge. În schimb, fructoza, metabolizată de ficat, circulă foarte puţin prin fluxul sangvin.”Fructoza nu stimulează hormoni precum insulina, care trimite semnale de saţietate spre creier”, a precizat Kathleen A. Page, care a făcut parte dintre coordonatorii studiului. Aşa că ţine minte, dacă vrei un corp sexy, vara aceasta evită băuturile răcoritoare ce conţin fructoză.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top