Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

De ce e nevoie de domnișoare de onoare la nuntă

De ce e nevoie de domnișoare de onoare și cavaleri la nuntă, de vreme ce protagoniștii indiscutabili sunt mirele și mireasa? Nu e suficient că aceștia au deja familiile alături de ei, care oricum vor intra în centrul atenției?

Prezența domnișoarelor de onoare poate fi explicată de două mituri (care nu au fost încă probate) ce vin din secole îndepărtate. Se spune că, mai de mult, la nunți participau și spiritele rele, cu scopul de a pune la încercare sentimentele celor doi proaspăt căsătoriți. Testarea fidelității se făcea prin introducerea frumoaselor domnișoare de onoare printre meseni, care, de altfel, sunt cele mai frumos îmbrăcate după mireasă.

CITEȘTE ȘI: BĂRBIERITUL MIRELUI
O altă legendă spune că această tradiție vine de la nevoia mirilor de a avea martori în unirea destinelor în fața Celui de Sus. Astfel că, prezența domnișoarelor de onoare simbolizează prezența primilor martori care erau alături de îndrăgostiți în nunțile clandestine făcute în vremurile când preoții erau prigoniți.

Astăzi, domnișoarele de onoare și cavalerii au rolurile bine atribuite. Cavalerii deschid alaiul de nuntă spre casa mirelui și îl însoțesc pe mire la casa nașilor. Acolo, potrivit tradiției, sunt primiți cu băutură și prăjituri. Domnișoarele de onoare au sarcina de a avea grijă de mireasă, în permanență. Acestea pot interveni inclusiv în îmbrăcarea miresei sau machierea acesteia.

Domnișoarele de onoare și cavalerii trebuie să fie atenți ca lumânările mirilor să nu ajungă în același loc, în aceeași mașină sau trăsură (în funcție de fiecare nuntă în parte). De asemenea, domnișoarele de onoare și cavalerii îi primesc pe invitați la mese și îi servesc dacă au nevoie de ceva.

Domnișoarele de onoare nu vor fi niciodată rude ale mirilor ci prietene sau cunoștințe apropiate familiei. Este un mare păcat ca printre domnișoarele de onoare să se numere surori sau verișoare, spune tradiția.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top