Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine ca barbatii sa isi rada parul de la subrat

Stiri

De ce e bine ca barbatii sa isi rada parul de la axila

In primul rand barbatii ar arata mai ingrijiti daca si-ar rade parul de la subrat. Cele mai multe femei sunt de parere ca partenerii de viata ar arata mai sexy daca nu ar avea par in acea zona. Acestea mai spun ca parul foarte lung de la subsuoara este de-a dreptul dezgustator.

Intr-un studiu efectuat pe un esantion de 4044 de barbati s-a aratat faptul ca aproximativ 68% dintre acestia obisnuiesc sa se rada la subsuoara in mod constant, 52 la suta au spus ca fac acest lucru doar pentru aspectul fizic si 16% se rad exclusiv din motive igienice.

Expertul estetician Craig Whitely afirma ca daca acest studiu ar fi fost facut in urma cu cinci sau zece ani raspunsurile la acest sondaj ar fi fost altele. Acesta mai spune ca odata cu emanciparea barbatilor a aparut si o grija deosebita fata de aspectul corporal. Expertul recomanda barbatilor sa scurteze periodic parul pubian, parul crescut pe piept si cel de la subsuoara: „Daca aveti smocuri de par gigantice ar fi cazul sa scapati de ele. Nu fac altceva decat sa schimbe in rau aspectul corporal„.

CITESTE SI: Libidoul scazut la barbati: cauze si remedii

CITESTE SI: Ii intereseaza pe barbati daca femeile sunt epilate? Vezi 5 raspunsuri sincere!

Studiile stiintifice nu au explicat clar motivul pentru care avem par la subsuoara. Daniel Lieberman, profesor de biologie evolutionista umana de la Univeristatea Harvard este de parere ca barbatii au par la subrat din motive igienice; „La subrat se strange o cantitate considerabila de sebum iar parul crescut acolo amplifica procesul de producere a transpiratiei„. Expertul mai spune ca la subrat exista o multime de glande apocrine care in  combinatie cu parul produc transpiratie.

O alta teorie legata de parul de la subrat este legata de perioada Antichitatii. Stramosii omului modern aveau nevoie de parul de la subrat pentru a capata un miros specific si a atrage atentia partenerelor. Atentie insa, aceasta teorie este doar speculata de anumiti cercetatori si nu este confirmata de niciun studiu oficial.

Iata trei pasi simpli prin care poti scapa de parul inestetic de pe corp
1. Scurteaza-ti parul nedorit sub dus
Incearca sa scapi de parul de pe anumite parti ale corpului in timp ce te afli sub dus. Craig Whitely recomanda aceasta procedura pentru ca apa calda inmoaie parul si reduce riscul aparitiei iritatiilor.

2. Mentine-ti in permanenta parul scurt
Fie ca este vorba de parul de pe corp sau parul de pe cap este recomandat sa il pastrezi cat mai scurt. Whitely recomanda reducerea constanta cu 2 centimetri a parului din motive igienice si practice. Acesta spune ca un par mai scurt se intretine mai usor si nu produce atat de mult sebum.

3. Foloseste produse de intretinere fara alcool
Dupa ce iti razi parul nedorit incearca sa folosesti un balsam care calmeaza pielea. Ai grija sa nu contina alcool pentru ca astfel risti sa  iriti zona proaspat igienizata. Asteapta 2 sau 3 minute dupa ce ai terminat de tuns parul si aplica deodorant.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top