Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cum trebuie să te epilezi ca să nu faci cancer

Știai că poți face cancer de la epilat? Un medic spune câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îndepărtezi firele de păr de pe corp.

Specialist: „Persoanele blonde ori roșcate nu au parte de rezultate”

„Trebuie să fim foarte atenţi în zona genitală. Există ceară. Acea zonă este mai sensibilă şi putem să contaminăm, mai ales cu ceara nefolosită. La saloane mai au şi o variantă cu o ceară pe care o refolosesc. Firul de păr creşte în termen de 15-18 zile. Noi recomandăm lama. Termenul de creştere este la fel.

Ne pare nouă pentru că nu e scos din rădăcină, atunci ne gândim că e mai repede. (…) Nu sunt chiar atât de bune, laserul trebuie neapărat să fie făcut de un medic pentru că trebuie să ştii intensitatea.

Persoanele blonde, roşcate… nu au parte de rezultate. Este foarte important pigmentul. Dacă îl avem mai închis nu este indicat să facă epilat cu laser. Nu este indicat solarul, cremele autobronzante.

CITEȘTE ȘI: Camelia Mitoșeru, confesiune dureroasă: „I-am spus lui Mihai să se pregătească”

Se retrage din televiziune pentru că este gravidă în 6 luni! A recunoscut tot! Cine este vedeta de la Antena 1

Vârsta de 18 ani este ok pentru indicaţia procedurirlor cu lumina pulsată, ori cu laser, ceară. (…) E

Epste bine să nu exagerăm, să nu irităm. Când facem un exces ne poate provoca anumite probleme de piele. Orice nu trebuie să fie exagerat. Poate duce şi la alte probleme de sănătate”, a spus specialista Nazila Saki la Antena Stars.

„O epilare greşită poate provoca şi cancer de piele. Când nu ştim ce folosim şi ce este ok poate provoca cancer de piele, dar şi alte forme.

E foarte important şi neapărat, folosirea protecţiei solare. Lama este foarte des folosită. Dezinfectarea lor este foarte importantă înainte de folosire sau cumpărăm, folosim o dată şi aruncăm”, a mai spus doctorul.

Sursa foto: captură Antena Stars

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top