Connect with us

Revistateo.ro

De cate ore de somn are nevoie o femeie, in comparatie cu un barbat

Sanatate

De cate ore de somn are nevoie o femeie, in comparatie cu un barbat

Cercetatorii americani au aflat de cate ore de somn are nevoie o femeie, in comparatie cu un barbat.

Oamenii de stiinta de la Sleep Foundation au ajuns la concluzia ca femeile depun mai mult efort mintal decat barbatii. Din acest motiv, femeile trebuie sa doarma mai mult.

Un adult trebuie sa doarma intre 7 si 9 ore pe noaptea, spun cei de la Sleep Foundation. Cand vine vorba despre femei, lucrurile se schimba putin. Jim Horne, doctor in neurostiinte la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), sustine ca femeile trebuie sa doarma cu 20 de minute mai mult decat barbatii pentru ca organismul lor sa isi revina complet dupa o zi de munca.

De ce au nevoie femeile de 20 de minute in plus de somn

Doctorul Horne sustine ca femeile folosesc mai multe sfere ale creierului decat barbatii de-a lungul unei zile. „Creierul femeilor functioneaza intr-o maniera distincta, de asta au nevoie de mai mult repaos”, spune Horne.

„Spre deosebire de barbati, femeile au de indeplinit mai multe sarcini, fapt pentru care isi folosesc mai mult creierul”, a declarat acesta pentru Daily Mail.

Rezultatele studiului condus de Horne sunt confirmate si de oamenii de stiinta de la Duke University (SUA). Acestia spun ca femeile trebuie sa se odihneasca mai mult mai ales in acea perioada a lunii, din cauze hormonale.

Dr. Edward Suarez le atentioneaza pe femei ca daca nu se odihnesc intre 7 si 9 ore (plus 20 de minute) riscul de a cadea in diabet ori de a suferi din cauza unei boli cardiovasculare creste.

CITESTE SI: 5 alimente care te vor ajuta sa ai un somn linistit toata noaptea

Un alt motiv pentru care femeile trebuie sa doarma mai mult tine de stilul de viata al acestora. Somnul unei femei este mai usor de perturbat decat al unui barbat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top