Connect with us

Revistateo.ro

Cum te poate ajuta uleiul de peste daca obisnuiesti sa bei mult

Sanatate

Cum te poate ajuta uleiul de peşte dacă obişnuieşti să bei mult

Consumul de alcool creşte riscul apariţiei demenţei, dar dacă se administrează ulei de peşte, atunci riscul apariţiei bolii poate fi redus sau chiar înlăturat.

Studiu care a fost condus de medicul Michael Collins de la Școala de Medicină a Universității Loyola Chicago Stritch a arătat că, în celulele cerebrale ale șoarecilor de laborator care au fost expuse la niveluri mari de alcool, un compus din uleiul de pește a protejat creierul împotriva inflamării și a morții celulelor.

CITEŞTE ŞI: IATĂ CUM CONSUMUL DE ALCOOL ÎŢI AJUTĂ VEDEREA

Se pare că o cantitate mică de alcool ar putea face celulele cerebrale mai rezistente. Alcoolul în cantități moderate stresează celulele și, ca atare, le oferă o rezistență sporită pentru a face față stresului major care ar putea determina apariția demenței. Dar prea mult alcool copleșește celulele, ducând la inflamarea lor și la moartea acestora.

Uleiurile de peşte provin din ţesuturile peştelui gras, cunoscut deopotrivă sub numele de peşte uleios cum ar fi păstrăvul, macroul, tonul, heringul, sardinele şi somonul.

Cercetătorii  au declarat că un aport alimentar adecvat de ulei de peşte ajută oamenii să nu îşi piardă vederea, odată cu îmbatrânirea, să nu le fie afectate celulele din creier şi să nu se îmbolăvească de demenţă senilă şi implicit Alzheimer.

Pe lângă asta, experţi şi membrii ai publicului larg consideră că un consum mare de uleiuri de peşte Omega 3 oferă beneficii inimii. Multe autorităţi din domeniul sănătăţii din toată lumea sfătuiesc oamenii ori să consume din abundenţă peştele uleios, ori să aleagă varianta suplimentelor alimentare, datorită presupuselor beneficii aduse sănătăţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top