Connect with us

Revistateo.ro

Cum te eliberezi de stres in mai putin de o ora

Sanatate

Cum te eliberezi de stres in mai putin de o ora

Nu stii cum te eliberezi de stres cat mai repede? Iti oferim cateva solutii care te vor ajuta sa te relaxezi in mai putin de o ora. Stresul este poate cel mai mare dusman al organismului, asa ca trebuie evitat cu orice pret. Din pacate nu este mereu usor sa facem acest lucru. In momentele de tensiune maxima poti apela la urmatoarele trucuri pentru a te destinde putin.

1. Mesteca o guma. Ti s-ar putea parea o gluma, insa acest obicei te la relaxa instant. Cercetatorii din Australia au descoperit ca persoanele care mesteca guma atunci cand sunt stresate au un nivel al cortizolului cu 18% mai mic si se simt mult mai putin anxioase. Mestecatul creste fluxul de sange de la nivelul creierului si acest lucru te distrage de la factorii stresanti.

CITESTE SI: DE CE AI LIMBA ALBICIOASA SI CUM SCAPI DE ACEASTA PROBLEMA

CITESTE SI: 4 GRESELI PE CARE LE FACI CAND ESTI BALONATA

2. Bea ceai negru. Atunci cand bei ceai negru nivelul de cortizol scade si te relaxezi aproape instant. Ia-ti o pauza de 10-15 minute atunci cand esti foarte tensionat si serveste un astfel de ceai. Te vei simti mult mai bine datorita cantitatii mari de antioxidanti din aceasta bautura.

3. Fa-ti un masaj. Un studiu efectuat de Universitatea din Miami a demonstrat faptul ca un mesaj de 15 minute de doua ori pe saptamana te ajuta sa te eliberezi de stres si calmeaza sistemul nervos simpatic. Pur si simplu ruleaza o minge de tenis peste muschi cu ajutorul palmelor, timp de cateva minute.

4. Pune totul pe hartie. Atunci cand te simti stresat si ai o suparare este extrem de benefic sa pui totul pe hartie. Fa-ti ordine in ganduri si scrie totul timp de 20 de minute. Acest obicei te ajuta sa procesezi mai bine evenimentele negative si sa elimini toate emotiile de care nu ai nevoie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top