Connect with us

Revistateo.ro

Cum stii daca ai copilul stresat si cum il poti ajuta

Stil de viata

Cum stii daca ai copilul stresat si cum il poti ajuta

In ziua de azi, stresul loveste din plin, indiferent ca suntem oameni mari sau copii. Pana si cei mai mici dintre copii sunt ingrijorati din diverse motive.

Stresul copiilor nostri devine o problema atunci cand starea lor fizica si emotionala devine alterata si influenteaza negativ viata familiei.

In acest articol vei afla care sunt sursele de stres la copii, cum recunosti un copil stresat si mai ales cum il poti ajuta.

Sursele de stres

Stresul vine din ceea ce credem noi ca trebuie sa facem versus ceea ce suntem in stare sa facem. Iar la copii mici aceasta este cea mai des intalnita cauza a stresului si a acumularii de frustrari. Sunt mici, vor sa exploreze lumea insa fie nu au capacitatea de a le face, inca, fie nu sunt lasati sa le faca.

Pentru copii, dusul la gradinita poate fi o sursa de stres. Pentru elevi faptul ca nu mai au timp de joaca si sunt tot timpul ocupati cu lectii sau alte activitati extrascolare poate fi o sursa de stres.

Discutiile despre bani, job, bolile unei rude, cearta dintre parinti pe diverse teme pot fi o alta cauza de stres pentru copii. Este foarte indicat ca astfel de dialoguri sa nu fie purtate in preajma copiilor pentru ca ei capteaza si anxietatile parintilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top