Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum stii ca ai fost intoxicat cu mercur si care sunt metodele pentru indepartarea acestuia din organism

Corpul uman este expus la o seri de riscuri, printre care si intoxicarea cu metale grele, precum plumbul, aluminiul sau mercurul. Aceste metale pot fi luate din alimente. Odata intrate in corp pot provoca o serie de reactii de disconfort pana la boli de inima sau afectiuni neurologice.

Ce trebuie sa faci daca ai mercur in organism:

1. EVITA FLUORUL

Nu te spala cu pasta de dinti care sa contina fluor. Acesta este un mineral reactiv care va incuraja si mai mult activitatea mercurului in corpul tau. Pe piata exista o serie de paste de dinti fara fluor, recomandate in astfel de cazuri.

2. IA MAGNEZIU

Poti gasi pastile de magneziu in farmacii. Daca nu gasesti astfel de pastile sau ai alergie la ele, consuma alimente bogate in magneziu: banane, kiwi, ananas, seminte de in si de susan sau fasole.

CITESTE SI: DETOXIFIERE eficienta de iarna, in 3 ZILE

CITESTE SI: 5 alimente pentru detoxifierea colonului. Trebuie sa le consumi si tu!

In combinatie cu acidul malic si acidul citric, mercurul produce compusi care nu iti afecteaza sanatatea si pot fi eliminati pe cale naturala din organism.

Consumand magneziu, mercurul va fi eliminat din sistemul nervos, evitand sa ai astfel vreo boala neurologica. De asemenea, magneziul previne instalarea bolilor de inima si protejeaza neuronii in fata supraexcitarii.

3. CONSUMA USTUROI

Usturoiul contine antioxidanti benefici in cazul acumularii substantelor toxice in organism. Daca mancati peste care contine si mercur, consumati-l cu usturoi, fie sub forma cruda fie ca mujdei. Acesta previne absorbtia mercurului de catre vasele sanguine.

4. MANCATI MULTE FRUCTE SI LEGUME PROASPETE

Acestea contin glutation, o proteina naturala care circula in mod constant in corp. Glutationul este recunoscut pentru neutralizarea radicalilor liberi si elimina toxinele.

Cum iti dai seama ca ai mercur in organism:

1. TREMURI NECONTROLAT

Primul simptom ca organismul tau este afectat de mercur este tremuratul necontrolat. Mercurul produce tulburari ale circulatiei sangelui si dezechilibreaza functiile normale ale muschilor.

2. AUZI SAU VEZI PROST

Tulburarile de vedere sau auditive sunt frecvente in cazul intoxicarii organismului cu mercur.

3. AI DURERI ABDOMINALE SI SENZATIE DE GREATA

In plus, simti dureri neobisnuite de cap si respiratia se face dificil.

4. ITI AMINTESTI GREU NISTE LUCRURI

Memoria este si ea afectata de instalarea mercurului in corp. Daca iti amintesti cu dificultate anumite lucruri simple si adaugi simptomele de mai sus, e posibil sa fi consumat alimente care contineau mercur.

Atentie! Acest articol este scris cu scop informativ si ofera informatii relevante despre comportamentul mercurului in organism si cum pot fi diminuate reactiile acestuia. In cazul intoxicarii cu mercur, adreseaza-te de urgenta medicului!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top