Connect with us

Revistateo.ro

Cum se intalnesc mintea si inima fara sa se raneasca. Sfaturi de la filozoful Sri Sri Ravi Shankar

Stiri

Cum se intalnesc mintea si inima fara sa se raneasca. Sfaturi de la filozoful Sri Sri Ravi Shankar

SFATURI DE LA FILOZOFUL SRI SRI RAVI SHANKAR. Creierul nostru este programat sa isi doreasca mereu lucruri noi. Galopeaza catre tot ce i se pare interesant, ce ii face cu ochiul, in timp ce inima noastra adora profunzimea, sentimentele, amintirile, tot ce e vechi si stabil.

Sri Sri Ravi Shankar este unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali din India, menit a-i ajuta pe oameni sa vada viata pozitiv cu ajutorul filozofiei sale de viata. Care este tehnica prin care putem face pace intre inima si creier?

Creierul trage inima de manecuta, insa altarul sufletului nostru ii spune „Pa” dupa care merge la urgenta pentru a fi reparata. „Mintea mea vrea un lucru, dar inima cere altceva. Ce fac in situatia asta?’, intreaba Sri Sri Ravi Shankar.

„Daca esti confuz in legatura cu diferentele dintre felul in care se poarta inima si mintea, ia-ti timp. Exista un proverb chinezesc ce reflecta perfect aceasta situatie: „Daca esti confuz si nu stii care e decizia corecta pe care trebuie sa o iei, ia cu tine o perna si du-te sa dormi”.

Proverbul vrea sa spuna ca lucrurile se vor rezolva de la sine, povestea are propriul ei parcurs in care nu putem interveni de fiecare data. Relaxeaza-te, renunta la confuzie, confuzia ta nu iti aduce niciun beneficiu caci intr-o minte senina se vad mai bine lucrurile”.

Topul stărilor afective. Care este cea mai persistentă emoție la oameni

HUFF.RO: Știai asta? Uite ce boli poți face de la anumite stări sufletești!

Cum stim ca gandim cu inima sau cu creierul? Creierul reactioneaza la tot ce inseamna nou, spune Shankar: „Uite, o masina noua!”, „Am o idee geniala!” sau „Ce buna e aceasta ciorba!”. Inima, in schimb, este activa cand vine vorba de un prieten nou, o intalnire cu cineva drag, glume facute intre amici etc.

ravi shankar

Iubirea si prietenia nu locuiesc in creier, ele se adapostesc in inima pentru ca nu pot supravietui in afara ei. Viata este combinatia perfecta dintre cele doua, dintre nou si vechi. Fiecare trebuie sa existe, atat mintea cat si inima trebuie sa ramana permanent active.

Mintea ne ajuta la evolutia speciei umane, iar inima pastreaza lucrurile fara de care nu putem progresa: prietenia, dragostea, traditiile ce ne-au format.

Conflictul intre nou si vechi este o fata morgana, nu exista, asadar mintea si inima nu vor divorta niciodata, motiv pentru care nu trebuie sa le casatoresti, caci ele sunt perfecte impreuna, mai spune filozoful.

Shankar spune ca singurul mod in care putem aduce laolalta ratiunea si emotia fara sa se ciocneasca este prin tehnici de respiratie yoghine, meditatie si rugaciune.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top