Connect with us

Revistateo.ro

mancarea

Stil de viata

Cum salvezi mancarea de la un dezastru. Sigur ai patit si tu ca la punctul 3!

Ai pus toate ingredientele, ai respectat reteta si la un moment dat… UPS! Ai gresit ceva. Nu te speria, sunt cateva solutii simple pentru a salva mancarea.

1. S-au inmuiat legumele

Ai fiert sau ai pus la cuptor legume, dar le-ai uitat prea mult. Transforma-le in piure sau supa crema.

2. Mancarea este prea iute

Ai pus prea mult ardei iute sau piper si acum este aproape necomestibila. Mancarea ta mai are o sansa daca ai la indemana ananas: nu se simte in mancare, dar combate iuteala. Poti pune si putin zahar. De asemenea, poti servi mancarea cu iaurt sau smantana, care vor racori dupa gustul picant.

CITESTE SI: SUPER RETETA: Pizza de post

3. Mancarea este prea sarata

Pare o solutie fara iesire: ai scapat prea multa sare, iar mancarea ta este compromisa. Invata de la asiatici: preparatele lor au contin toate gusturile, pentru echilibru. Asa ca pune putin zahar, otet si gusta pana obtii aroma pe care o doresti. Daca este vorba despre tocanita sau ciorba, e si mai simplu: pune unul sau doi cartofi, fierbe si apoi scoate-i. Vor absorbi sarea in exces.

4. Nu a iesit prajitura

Daca se faramiteaza, ai doua solutii: fie o tai bucati neuniforme si o servesti sub forma de trifle: un strat de blat de prajitura, un strat de frisca, unul de fructe, fie amesteci firimiturile cu gem si obtii bilute delicioase.

CITESTE SI: Tarta cu legume si carnati

5. Ai pus prea mult vin la friptura

Desi este delicioasa cu vin, mancarea nu trebuie sa aiba gust pronuntat de alcool. Scoate carnea din tava, arunca sosul si inlocuieste-l cu sos de rosii sau supa, apoi mai lasa in cuptor sa se gateasca. Sau poti abandona ideea de friptura, tai carnea bucatele si o transformi in tocanita sau sos pentru paste.

Sursa foto: salmonandsouvlaki.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top