Connect with us

Revistateo.ro

Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

Stil de viata

Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

Vrei un odorizant de baie cu adevarat eficient? Daca niciun produs din cele pe care le folosesti nu elimina mirosul neplacut din baia ta, iata o metoda casnica pe care putina lume o stie.

Cu tehnica de mai jos vei spune adio mirosurilor urate din baia ta. In plus, acest odorizant de baie 100% natural poate fi folosit si la curatarea chiuvetei, a capacului de toaleta sau a cazii.

Ingrediente necesare pentru un odorizant de baie natural

– 150 grame de bicarbonat de sodiu;

– 50 ml de suc de lamaie proaspat;

– o lingura de peroxid de hidrogen (il gasesti in orice farmacie);

– o jumatate de lingura de otet de mere.

Cum sa speli cada. Incearca cele 3 trucuri IMBATABILE!

Cum poti sa faci curatenie cu ceai

Iata cum se face:

1. Toarna bicarbonatul de sodiu intr-un bol de sticla, iar dupa acea pune si sucul de lamaie.

2. Combina peroxidul de hidrogen si otetul intr-un alt recipient pana se omogenizeaza.

3. Amesteca apoi solutia obtinuta la punctul trei cu bicarbonatul si sucul de lamaie.

4. Cand odorizantul tau capata un aspect mai dens, imparte-l in cupe micute care vor fi folosite pentru curatarea toaletei si aerisirea baii.

Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

5. Atentie, trebuie sa lasi bulgarasii odorizanti sa se usuce timp de 4 ore, preferabil in timpul noptii.
Poate ca prepararea acestor odorizante ti se pare greu de dus la capat, insa este o solutie ieftina si eficienta in timp.

Nu vei mai fi nevoita sa arunci o gramada de bani pe anumite solutii de improspatare a aerului.
Pont: Poti parfuma bilele care seamana cu niste sapunuri mici.

Cum sa-ti faci odorizant de baie cu doar 4 ingrediente

La ce te ajuta:

– Improspateaza aerul din baie eliminand mirosurile neplacute si umezeala;

– Odorizantul homemade este eficient in prevenirea si combaterea mucegaiului;

– Poti curata cu odorizantul facut de tine cada, gresia, peretii, toaleta, chiuveta si pana si masina de spalat daca s-a depus mizerie pe suprafata ei.

CITESTE SI: Cum sa speli cada. Incearca cele 3 trucuri IMBATABILE!

Cum sa speli cada astfel incat sa scapi de pete, depuneri si sa ii redai culoarea alba stralucitoare? Iata trei trucuri banale, dar super-eficiente!

Nu stii ce sa mai folosesti ca sa ii redai stralucirea de odinioara? Cum sa speli cada ca sa para ca noua? Nici macar produsele din comert nu isi mai fac efectul? Ei, atunci poate ca ar fi momentul sa revii la trucurile clasice, dar eficiente, pe care mamele si bunicile le foloseau pentru a obtine o cada impecabila. Desigur, acelasi “tratament” il poti aplica si chiuvetei din baie pentru a se … asorta cu noua ta cada!

Foloseste cele trei trucuri pentru o cada stralucitoare si spune-ne apoi care ti-a placut mai mult! Iata ce iti propunem:

Un scrub pentru cada ta de baie. Cand te relaxezi in apa si apoi iti exfoliezi pielea cu un scrub are un efect de milioane, nu-i asa? De ce sa nu-i oferi si cazii tale aceleasi remediu si sa elimini stratul de depuneri cu ajutorul unui scrub obtinut din produse pe care le ai in casa. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utile produse pe care le poti avea din gospodarie.

Cand vine vorba despre curatarea cazii, acesta are efecte miraculoase pentru ca indeparteaza atat petele cat si mirosurile neplacute. Acelasi efect il are si pentru vasul de toaleta. Cum pregatesti un scurb pentru cada cu bicarbonat de sodiu:

Cum sa speli cada

1. Amesteca 100 de grame de bicarbonat de sodiu (2 pliculete) cu 200 de grame de sare mare si 200 de grame de malai cu 50 ml de apa. Sarea si malaiul au rolul exfoliant care te ajuta sa indepartezi petele de pe suprafata cazii de baie.

Cu ajutorul unei lavete, freaca bine fiecare centimetru al cazii cu acest amestec apoi las-o asa, fara s-o clatesti, vreme de o ora. Asa va avea timp bicarbonatul de sodiu sa isi faca efectul. Clateste bine si vei vedea efectele imediat!

2. Samponeaza cada. Da, samponul tau de par este foarte util si pentru cada de baie. Cel mai bun rezultal il da atunci cand il aplici in jurul inelului de scurgere, il lasi pentru cateva minute, apoi clatesti cada cu apa calduta. Samponul are rolul de a indeparta uleiurile de pe firele de par, asa ca este foarte eficient si cand este vorba despre cada.

Foloseste samponul impreuna cu apa oxigenata, caci acesta este un puternic dezinfectant: o parte sampon, o parte apa oxigenata si, daca vrei un efect puternic, pune si o parte bicarbonat de sodiu – foloseste amestecul pentru a freca bine cada, apoi lasa pentru jumatate de ora sa isi faca efectul si clateste. Daca vreodata ai nevoie sa cureti cada foarte repede, inainte sa-ti ajunga musafirii, amesteca putin sampon cu sapun lichid, spala cada, clateste-o si vei vedea ce bine arata.

3. Pentru o curatenie in profunzime, otetul este cheia. Putini oameni nu au otet in casa, astfel incat acesta devine cel mai simplu truc! Pune intr-o sticla cu pulverizator jumatate otet-jumatate apa, stropeste bine toata suprafata cazii, lasa pentru 15 minute apoi, cu o laveta, indeparteaza stratul de murdarie care s-a curatat.

Clateste bine cada cu apa calduta! Daca pe cada ta si-a facut loc o pata mai incapatanata, scoate artileria grea: combina efectele otetului cu cele ale bicarbonatului de sodiu! Presara bicarbonat de sodiu peste tot pe cada, apoi stropeste cu acelasi amestec din apa si otet. Lasa vreme de 15-20 de minute si clateste bine.

Si un truc de final: clateste cada cu apa minerala! Substantele continute de acesta vin si ele in ajutorul tau cand e vorba de indepartarea petelor!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top