Connect with us

Revistateo.ro

Cum să îți faci masaj singură

Sanatate

Cum să îți faci masaj singură

Folosește buricele degetelor. Mai ales atunci când vine vorba de zona gâtului și a umerilor, cea mai sună soluție este să folosești buricele degetelor pentru a te masa. Apasă cu o presiune medie și masează-te cu mișcări circulare. Tensiunea se va elibera treptat și vei scăpa de dureri. Atunci când folosești toată mâna riști să capeți o durere mai profundă și să adaugi tensiune mai mare pe umeri.

Încearcă reflexologia, pentru a scăpa de dureri și tensiuni. Reflexologia mâinilor, a feței și a tălpilor te poate ajuta să diminuezi durerile musculare, articulare, durerile de cap și multe altele. Poți elibera tensiune din întregul corp dacă înveți care sunt punctele cheie pe care trebuie să pui presiune pentru a te vindeca.

CITEȘTE ȘI: EXFOLIANT CU SARE ȘI DOVLEAC 

Este recomandat să faci o baie caldă înainte de a te masa. Apa caldă relaxează musculatura și totodată și spiritul și mintea. Adaugă în apa pentru baie câteva picături de ulei esențial sau sare epsom și destinde-te. Ulterior va fi mult mai ușor să înlături tensiunea rămasă în corp cu ajutorul masajului.

Folosește mingi medicinale pentru a masa punctele dureroase la care nu poți ajunge. Spre exemplu, pentru un masaj al spatelui poți  folosi o astfel de minge. În funcție de locul dureors și presiunea pe care dorești să o pui acolo, poți opta pentru diverse mărimi sau greutăți. Spre exemplu, pentru un masaj profund al tălpilor poți utiliza o minge de tenis, în timp ce pentru spate poți utiliza o minge mare de fitness. Mingile anti stress funcționează și ele de minune și eliberează tensiunea.

Începe cu un masaj ușor. Poate fi tentant să pui mai multă presiune, mai ales dacă suferi de dureri mari și vrei să scapi mai rapid de ele. Însă tot ce vei reuși să faci dacă vei apăsa cu putere, va fi să te rănești grav. Până prinzi puțină dexteritate este indicat să te masezi ușor, cu mișcări circulare și aplicând o presiune ușoară în punctele cheie.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top