Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce se intampla daca masezi zilnic "punctul celor 100 de boli"

Sanatate

Uite ce se intampla daca masezi zilnic „punctul celor 100 de boli”

Punctul celor 100 de boli este cunoscut si sub numele de Zu San Li si este unul dintre cele mai importante puncte din corpul uman, conform medicinei chinezesti. Prin masajul acestui punct este posibil sa tratezi si sa previi peste 100 de afectiuni, fara sa ai nevoie de alte tratamente medicamentoase. Desigur, acest lucru depinde de gravitatea bolii pe care vrei sa o tratezi.

In medicina traditionala chineza corpul uman este vazut ca un sistem eprin care energia circula in mod permanent. Masand anumite puncte poti stimula si redirectiona anumite valuri de energie. Acest lucru imbunatateste functionarea organelor si reda intregului organism o stare de bine.

CITESTE SI: AI PIERDERI DE MEMORIE? UITE CE INSEAMNA ASTA

CITESTE SI: REMEDIUL IDEAL PENTRU ARSURILE SOLARE

Punctul celor 100 de boli este pozitionat sub rotula si poate fi gasit destul de usor. Pur si simplu pune mainile pe genunchi (mana stanga pe genunchiul stang si mana dreapta pe genunchiul drept) si localizeaza punctul care se afla intre degetul tau inelar si cel mic. Poti localiza acest punct si apasand puternic cu picioarele in pamant. Vei observa o mica ridicatura pe genunchi – acela este punctul celor 100 de boli.

Masajul zilnic al acestui punct previne peste 100 de afectiuni printre care: probleme ale sistemului reproducator, probleme ale rinichilor, probleme digestive, gastrita, incontinenta urinara. Masand aceasta zona elimini stresul, anxietatea si tensiunea si vei reusi sa iti tii greutatea corporala sub control. Iti vei intari sistemul imunitar si toate functiile acestuia, te vei simti mai energic si mai binedispus, vei preveni inflamatiile, durerile articulare si vei reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Maseaza punctul Zu San Li prin miscari usoare, circulare, timp de 5-10 minute in fiecare seara. Repeta aceasta procedura cel putin 30 de zile. Este ideal sa iti intre in obisnuinta si sa nu mai renunti la acest obicei care nu iti va rapi foarte mult timp.

sursa foto: 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top