Connect with us

Revistateo.ro

Cum sa alegi cel mai dulce pepene

Dieta si Sport

Cum sa alegi cel mai dulce pepene

Vrei sa nimeresti cel mai dulce pepene atunci cand mergi la piata? Sfaturile de mai jos te vor ajuta sa il cumperi pe cel mai bun, fara sa fie nevoie sa il incerci. Multe persoane prefera sa nu incerce pepenele, tocmai pentru a se feri de bacterii. Acesta nu ar trebui sa fie taiat inainte de a fi spalat foarte bine, asa ca decizia de a nu-l incerca este una cat se poate de buna. Exista si alte modalitati prin care iti poti da seama cat de copt si dulce este fructul pe care il alegi. Iata cateva dintre acestea!

1. Fii atent la modul in care arata. Cauta un pepene de o culoare verde intens si cat mai mata, fara crapaturi si urme de lovituri. Acesta trebuie sa fie cat mai rotund si sa nu aiba denivelari mari. Tine cont de faptul ca indiferent de cat de mici sunt imperfectiunile de la exterior, acestea sunt strans legate de cele mai multe ori si de interior.

CITESTE SI: TOP 6 SUPERALIMENTE PE CARE SA LE MANANCI VARA ASTA

CITESTE SI: UITE CE SE INTAMPLA IN CORPUL TAU DACA BEI ZILNIC APA CU GHIMBIR

2. Compara-l cu un alt pepene. Mai exact, ridica un pepene intr-o mana si altul in cealalta. Cel mai greu este cel mai dulce. Pepenele este alcatuit din peste 90% apa si 6% zahar. Cu cat este mai usor, cu atat are mai multa apa si mai putin zahar.

3. Verifica zona pe care pepenele a stat in timpul coacerii. Este vorba despre zona care are de obicei culoarea galbena sau albicioasa. Aceasta determina cel mai bine tipul de fruct pe care il cumperi. Cu cat aceasta zona este mai inchisa, cu atat pepenele este mai copt si mai dulce. Daca ea este alba sau pru si simplu nu exista, insamna ca fructul nu s-a copt destul si probabil este crud la interior.

4. Daca ciocanesti usor in coaja fructului iti poti da seama care este cel mai dulce pepene. Un pepene crud da nastere unui sunet mult mai intens decat cel al unuia foarte bine copt.

sursa foto: 123rf.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top